Birthing from within -synnytysvalmennus

Vahvista itsessäsi läsnäoloa, rohkeutta, määrätietoisuutta ja myötätuntoa.
Varaa nyt

Birthing from within -synnytysvalmennus auttaa valmistautumaan synnytykseen ja vanhemmuuteen joustavasti ja myötätuntoisesti

Mietitkö, miten saada tarvitsemaasi tukea synnytykseen? Oletko huolissasi siitä, kuinka selviät synnytyksen ja vanhemmuuden alun haasteista? Oletko epävarma siitä, mitä sinun on tiedettävä synnyttämisestä? Valmistaudu kokonaisvaltaisesti synnytystä varten etäsynnytysvalmennuksessa. Synnytysvalmennus soveltuu niin uudelleensynnyttäjille kuin ensimmäistä lasta odottavillekin.

Birthing from within -synnytysvalmennuksessa

 • Opit tuntemaan synnytysprosessin ja tutkit, mikä on sinulle/teille tärkeää.
 • Tutustut sisäisiin voimavaroihisi ja kehität synnytyskivusta selviytymistä edistäviä ajattelutapoja.
 • Vahvistat yhteyttä tukitiimisi, kumppanisi ja itsesi kanssa raskauden ja synnytyksen aikana sekä sen jälkeen.
 • Kohtaat tuntemattoman rohkeudella ja itsemyötätunnolla ja valmistaudut synnytykseen siirtymäriittinä.

Birthing from within -synnytysvalmennus punoo yhteen tieteellistä tietoa ja konkreettisia selviytymistekniikoita. Tavoitteena on auttaa vanhempia valmistautumaan kokonaisvaltaisesti raskauden ja lapsen syntymän mukanaan tuomaan muutosten prosessiin. Tärkeintä on opetella tuntemaan itseään ja vahvistamaan omia voimavarojaan synnyttäjänä, tukihenkilönä ja vanhempana.

Birthing from within

Birthing from within -synnytysvalmennus auttaa vanhempia

 • Tutustumaan synnyttämisen sisäiseen maisemaan
 • Luomaan yhteyden synnytyksessä mukana olevien ihmisten kesken
 • Vahvistamaan itsemyötätuntoa
 • Keskittymään ratkaisuihin
 • Selviytymään synnytyksen intensiivisyydestä
 • Päästämään irti tietyn lopputuloksen tavoittelusta
 • Virittäytymään käyttämään omia sisäisiä resursseja
 • Valmistautumaan synnytykseen fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti

Itsestä huolehtiminen on tärkeä osa omien voimavarojen kasvattamista. On myös tärkeää oppia erottamaan oma vaisto kaikista ylimääräisistä peloista ja odotuksista, joita ympäristö, omat sukulaiset, ystävät ja lähipiiri ovat sen päälle kasanneet. Siihen vaaditaan läsnäoloa, rohkeutta, määrätietoisuutta ja myötätuntoa. Birthing from within -synnytysvalmennuksessa valmistaudut tekemään joka tilanteessa sen, mitä on tehtävä, ja jatkamaan sinnikkäästi loppuun saakka. 

Kun synnytys pelottaa

Synnytykseen kuuluu laaja skaala tunteita: haavoittuvuutta, pelkoa, innostusta, epävarmuutta, rakkautta… Pelko on osa prosessia, eikä välttämättä synnytyksen este. Pelon kanssa voi pärjätä ja sen läpi voi kulkea synnytyksen aikana.

Huolien ja pelkojen käsittely raskausaikana on tärkeää. Silloin päätökset synnytystapaan ja synnytystoiveisiin liittyen voi tehdä rakkaudesta, ei pelosta käsin.

Valmistautuminen vaikuttaa siihen, millainen synnytyskokemuksesta muodostuu. Tutustuminen etukäteen erilaisiin asentoihin, synnytyshormoneihin, äänenkäyttöön, hengitykseen, liikkeeseen ja kivunlievitysvaihtoehtoihin lisää toimijuuden tunnetta synnytyksessä. Tieto synnytyksen kulusta auttaa valmistautumaan tulevaan.

Synnytysvalmennus tarjoaa keinoja pärjätä normaalisti etenevän synnytyksen intensiivisissä pyörteissä, mutta lisäksi on tärkeää valmistautua selviytymään silloin, kun synnyttäminen on vaikeaa tai tarvitaan erilaisia lääketieteellisiä puuttumisia  synnytyksen kulkuun. Jokaisen odottajan on hyvä miettiä, mikä auttaa jatkamaan eteenpäin tilanteessa, jossa tapahtuu jotain omien toiveiden vastaista.

Niin synnytyksessä kuin vanhemmuudessakin päämäärät ja tulokset eivät ole omissa käsissämme. Tärkeämpää kuin pyrkiä juuri tietynlaiseen lopputulokseen on herätellä omaa vahvaa sisäistä ääntä, joka kertoo, mitä juuri nyt tässä hetkessä on tärkeää tehdä.

Synnytyslabyrintti

Tulossa syksyllä 2020:

Birthing from within -etäsynnytysvalmennus

Voit osallistua yhteen tai kaikkiin syksyn 2020 aikana järjestettäviin synnytysvalmennusiltoihin. Ryhmässä opitaan synnytyksen kulusta, harjoitellaan selviämään synnytyskivusta sekä valmistaudutaan tulevaan luovien menetelmien kuten piirtämisen ja kirjoittamisen avulla. Etäosallistumiseen tarvitset laitteen, jossa on nettikamera ja mikrofoni, muistiinpanovälineet, piirustusvälineet (esim. väriliidut) ja paperia.

ti 22.9. klo 17-18.30
ti 20.10. klo 17-18.30
ti 17.11. klo 17-18.30

Osallistumismaksu 20 e / kerta (yksilö tai pari) maksetaan etukäteen maksulinkin kautta. Maksu vahvistaa ilmoittautumisen. Mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia.

Ammattilaisille

Synnytystaideworkshopit etäryhminä doulille, kätilöille ja muille synnytysammattilaisille sekä opiskelijoille. Meillä ammattilaisilla on suuri vaikutus ja vastuu siinä, miten puhumme perheille synnyttämisestä. Tässä on tilaisuus tutkia ja jakaa yhdessä muiden kanssa omia lähtökohtiaan, kokemuksiaan ja käsityksiään siitä, mitä synnyttäminen on ja saada tukea omaan työhön.

Lue lisää synnytysvalmennuksesta blogissa:

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Varaa aika Birthing from within -etäsynnytysvalmennukseen tai kysy lisää!

13 + 1 =

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa.

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.