Toimiva perhe -kurssi

Vuorovaikutustaitoja vanhemmille

Toimiva perhe -kurssi on tarkoitettu kaikenikäisten lasten vanhemmille sekä perheiden ja lasten tai nuorten parissa työskenteleville. Kurssilla syvennetään vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisutaitoja ihmissuhteissa. Pyrkimyksenä on tukea myönteistä ja kunnioittavaa suhtautumista sekä lasten tarpeisiin että aikuisen omiin rajoihin. Kurssi pohjautuu psykologi Thomas Gordonin kehittämiin menetelmiin.

Kurssilla harjoitellaan lapsen kuuntelemista, omien toiveiden ja tarpeiden ilmaisemista, ristiriitojen ratkaisemista sekä lapsen ongelmissa ja lasten välisissä riidoissa auttamista. Kurssiryhmä on pieni ja keskustelua sekä käytännön harjoituksia on paljon.

Toimiva perhe -kurssi antaa vanhemmille käytännöllisiä ihmissuhdetaitoja lapsiperheen arjen pyöritykseen, oli sitten kyseessä naperon kiukunpuuskat, taistelu murkun kotiintuloajoista tai vanhemman pinnan katkeaminen. Kurssin tavoitteena on lisätä sekä vanhempien että lasten hyvinvointia sekä edesauttaa heidän välisiään lämpimiä, avoimia suhteita. Kurssilla opitut taidot ovat hyödyllisiä muissakin ihmissuhteissa, työssä ja kotona.

Toimiva perhe -kurssi sopii sinulle, joka

-vahvistaa luottamuksellista suhdetta lapseen
-tukea lapsen itsetuntoa, myönteistä minäkuvaa, sisarussuhteita ja sosiaalisia taitoja
-saada lisää keinoja toima hankalissa tilanteissa lasten kanssa
-vähentää uhkailun, kiristyksen ja lahjonnan käyttämistä kasvatuksessa ja oppia rakentavia tapoja ratkaista ristiriitoja
-oppia käytännön harjoitusten ja keskustelujen kautta

Kurssin lisäksi suosittelen luettavaksi Thomas Gordonin Toimiva perhe -kirjaa (ei ole välttämätöntä lukea ennen kurssille osallistumista).

Kysy myös tilauskursseja ryhmille pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa! Kurssin vetäjänä toimii Gordonin toimivat ihmissuhteet ry:n hyväksymä ohjaaja Eeva Itkonen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

5 + 3 =

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa.

Tarkista sähköpostisi! Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.

Pin It on Pinterest