Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus

Vahvista itsessäsi läsnäoloa, rohkeutta, määrätietoisuutta ja myötätuntoa.
Varaa nyt

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus auttaa valmistautumaan synnytykseen ja vanhemmuuteen joustavasti ja myötätuntoisesti

Tavanomaisessa synnytysvalmennuksessa jaettu tieto kivunlievityksestä ja synnytyksen eri vaiheista ei riitä elämän ehkä järisyttävimmän kokemuksen kohtaamiseen.

Synnytysvalmennuksista puuttuu usein henkilökohtaisuus ja apu siihen, miten isoista tietomääristä löytää omaan tilanteeseensa sopivat keinot. Valmennuksissa ei käsitellä synnytykseen liittyviä tunteita, ja niistä puuttuvat henkisen valmistautumisen välineet. Moni vanhempi on kertonut synnytyksen jälkeen huomanneensa, miten heikosti synnytysvalmennus oli vastannut synnytyskokemusta ja auttanut valmistautumaan siihen. Tämän takia haluan tarjota jotakin uutta, joka auttaa paremmin valmistautumaan synnytykseen ja vauvan tuloon.

Mielenrauhaa synnytyksen -synnytysvalmennus ammentaa mindfulnessin, ratkaisukeskeisen valmennuksen ja hypnosynnytyksen keinoista. Tavoitteena on lisätä rentoutta ja hyvää oloa raskausaikaan, synnytykseen ja vauva-aikaan, antaa välineitä kohdata erilaisia yllätyksellisiä käänteitä sekä valmistautua kokonaisvaltaisesti vauvan syntymään. Synnytysvalmennus soveltuu niin uudelleensynnyttäjille kuin ensimmäistä lasta odottavillekin. Voit osallistua pienryhmävalmennukseen tai varata ajan yksilölliseen synnytysvalmennukseen.

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennuksessa

 • Opit kätilön kanssa tuntemaan synnytysprosessin ja tutkit, mikä on sinulle/teille tärkeää.
 • Tutustut sisäisiin voimavaroihisi ja kehität synnytyskivusta selviytymistä edistäviä ajattelutapoja.
 • Opit keinoja lievittää kipua ja vähentää kärsimystä. Keinoista on hyötyä ja raskausaikana sekä myös vauva-arjen pyörteissä.
 • Vahvistat yhteyttä tukitiimisi, kumppanisi ja itsesi kanssa raskauden ja synnytyksen aikana sekä sen jälkeen.
 • Kohtaat tuntemattoman rohkeudella ja itsemyötätunnolla ja valmistaudut synnytykseen siirtymäriittinä.

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus punoo yhteen tieteellistä tietoa ja konkreettisia selviytymistekniikoita. Tavoitteena on auttaa vanhempia valmistautumaan kokonaisvaltaisesti raskauden ja lapsen syntymän mukanaan tuomaan muutosten prosessiin. Tärkeintä on opetella tuntemaan itseään ja vahvistamaan omia voimavarojaan synnyttäjänä, tukihenkilönä ja vanhempana.

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus auttaa vanhempia

 • Tutustumaan synnyttämisen sisäiseen maisemaan
 • Luomaan yhteyden synnytyksessä mukana olevien ihmisten kesken
 • Vahvistamaan itsemyötätuntoa
 • Keskittymään ratkaisuihin
 • Selviytymään synnytyksen intensiivisyydestä
 • Päästämään irti tietyn lopputuloksen tavoittelusta
 • Virittäytymään käyttämään omia sisäisiä resursseja
 • Valmistautumaan synnytykseen fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti

Valmistautumisprosessi vie väistämättä aikaa ja synnytystaitojen omaksumiseen tarvitaan harjoitusta ja toistoja. Samalla harjoitukset lisäävät hyvää oloa ja rentoutta raskausaikana. Siksi pienryhmävalmennus kokoontuu neljä kertaa livenä ja etänä. Yksilövalmennuksessa voit itse päättää, montako käyntiä tai etätapaamista kaipaat.

Itsestä huolehtiminen on tärkeä osa omien voimavarojen kasvattamista. On myös tärkeää oppia erottamaan oma vaisto kaikista ylimääräisistä peloista ja odotuksista, joita ympäristö, omat sukulaiset, ystävät ja lähipiiri ovat sen päälle kasanneet. Siihen vaaditaan läsnäoloa, rohkeutta, määrätietoisuutta ja myötätuntoa. Synnytysvalmennuksessa valmistaudut tekemään joka tilanteessa sen, mitä on tehtävä, ja jatkamaan sinnikkäästi loppuun saakka. 

Kun synnytys pelottaa

Synnytykseen kuuluu laaja skaala tunteita: haavoittuvuutta, pelkoa, innostusta, epävarmuutta, rakkautta… Pelko on osa prosessia, eikä välttämättä synnytyksen este. Pelon kanssa voi pärjätä ja sen läpi voi kulkea synnytyksen aikana.

Huolien ja pelkojen käsittely raskausaikana on tärkeää. Silloin päätökset synnytystapaan ja synnytystoiveisiin liittyen voi tehdä rakkaudesta, ei pelosta käsin.

Valmistautuminen vaikuttaa siihen, millainen synnytyskokemuksesta muodostuu. Tutustuminen etukäteen erilaisiin asentoihin, synnytyshormoneihin, äänenkäyttöön, hengitykseen, liikkeeseen ja kivunlievitysvaihtoehtoihin lisää toimijuuden tunnetta synnytyksessä. Tieto synnytyksen kulusta auttaa valmistautumaan tulevaan.

Synnytysvalmennus tarjoaa keinoja pärjätä normaalisti etenevän synnytyksen intensiivisissä pyörteissä, mutta lisäksi on tärkeää valmistautua selviytymään silloin, kun synnyttäminen on vaikeaa tai tarvitaan erilaisia lääketieteellisiä puuttumisia  synnytyksen kulkuun. Jokaisen odottajan on hyvä miettiä, mikä auttaa jatkamaan eteenpäin tilanteessa, jossa tapahtuu jotain omien toiveiden vastaista.

Niin synnytyksessä kuin vanhemmuudessakin päämäärät ja tulokset eivät ole omissa käsissämme. Tärkeämpää kuin pyrkiä juuri tietynlaiseen lopputulokseen on herätellä omaa vahvaa sisäistä ääntä, joka kertoo, mitä juuri nyt tässä hetkessä on tärkeää tehdä.

Synnytyslabyrintti

Valmistaudu synnytykseen yhdessä kätilödoulan kanssa

Tarjoan yksilöllistä synnytysvalmennusta kotikäyntinä Helsingissä sekä sijainnista riippumatta etävastaanotolla. 

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus Helsingissä 16.1.-13.2.2021

Synnytysvalmennukseen voi osallistua yksin tai yhdessä puolison, tukihenkilön tai synnytyskumppanin kanssa. Pienryhmä kokoontuu yhteensä neljä kertaa: yhteisen alku- ja lopputapaamisen lisäksi valmennukseen kuuluu kaksi etäkokoontumiskertaa. Osallistujamäärä on rajoitettu sekä turvavälien toteutumisesta ja muusta turvallisuudesta huolehditaan.  

Ryhmässä opitaan synnytyksen kulusta, harjoitellaan selviämään synnytyskivusta sekä valmistaudutaan tulevaan luovien menetelmien kuten piirtämisen ja kirjoittamisen avulla. Etäosallistumiseen tarvitset laitteen, jossa on nettikamera ja mikrofoni ja muistiinpanovälineet.

Tarkempi aikataulu julkaistaan marraskuun aikana!

Osallistumismaksu nyt tarjoushintaan vain 120 e (yksilö tai pari). Mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia.

Ammattilaisille

Synnytystaideworkshopit etäryhminä doulille, kätilöille ja muille synnytysammattilaisille sekä opiskelijoille. Meillä ammattilaisilla on suuri vaikutus ja vastuu siinä, miten puhumme perheille synnyttämisestä. Tässä on tilaisuus tutkia ja jakaa yhdessä muiden kanssa omia lähtökohtiaan, kokemuksiaan ja käsityksiään siitä, mitä synnyttäminen on ja saada tukea omaan työhön.

Lue lisää synnytysvalmennuksesta blogissa:

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Minulla on useiden vuosien kokemus synnytysvalmennusten ohjaamisesta. Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus perustuu Birthing from within -synnytysvalmennukseen. 

Birthing from within

Varaa aika Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennukseen tai kysy lisää!

1 + 15 =

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Click here to opt-out.
Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa.

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.