Spinning Babies - yksilöllinen ohjaus Helsingissä ja etänä

Kehollista tasapainoa raskauteen ja synnytykseen: valmistaudu yhdessä kätilön kanssa.
Varaa nyt

Toiveena kivuton raskausaika ja sujuvampi synnytys?

Spinning Babies -synnytysvalmennuksessa painotetaan vauvan aktiivista roolia synnytyksessä. Synnytyksen aikana vauvan täytyy kääntyä ja laskeutua lantion kolmen eri tason läpi: lantion yläaukeamasta lantion loukkoon ja ala-aukeamaan. Spinning Babies auttaa ymmärtämään, miten vauvan laskeutuminen lantiossa vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja kuinka vauvan asentoon kohdussa voi vaikuttaa raskausaikana ja synnytyksessä. Valmennuksessa opit liikkeitä, jotka auttavat tekemään vauvalle tilaa lantion eri osiin. Opit, miten voit yhdessä synnytyskumppanisi kanssa vaikuttaa luisen lantion ja pehmytosien myötäävyyteen ja rentouttaa kehoa raskausaikana ja synnytyksessä. 

tukihenkilö jumppapalloSpinning Babies -synnytysvalmennuksen aikana opit

 • Spinning Babies® -tekniikoita raskausaikaan ja synnytykseen auttamaan vauvaa hyvään asentoon kohdussa
 • ”Daily Essentials” -harjoituksia ja venytyksiä lievittämään raskausajan kipuja ja valmistamaan kehoa synnytykseen
 • Synnytysasentoja, jotka avaavat lantiota ja auttavat vauvaa syntymään helpommin
 • Kumppanille tapoja helpottaa synnyttäjän oloa raskausaikana ja synnytyksessä

 

Tutustuin Spinning Babies -menetelmään 10 vuotta sitten, kun etsin itselleni helpotusta raskausajan vaivoihin ja apua synnytykseen valmistautumiseen. Vuonna 2014 osallistuessani Spinning Babies -koulutukseen Amsterdamissa kovin moni ei Suomessa vielä ollut kuullut koko asiasta. Vähitellen yksityisyrittäjänä toimivat kätilöt ja doulat alkoivat levittää sanaa asiakkaidensa keskuudessa. Tällä hetkellä varmasti lähes jokainen synnytyssalissa työskentelevä kätilö ympäri Suomea tietää ainakin jonkun kollegan, joka on perehtynyt menetelmän käyttöön. Olen käynyt Spinning Babies Certified Parent Educator -koulutuksen vuonna 2018, ja ohjaan synnytysvalmennusta sekä yksilötapaamisissa että pienryhmissä Helsingissä ja etänä.

Liikkeet ovat turvallisia raskausaikana. Mainitse kuitenkin ilmoittautuessasi, jos sinulla on korkea verenpaine, verenvuotoja, liikerajoituksia tai muita vaikuttavia sairauksia, niin ne otetaan huomioon valmennuksessa.

Opetus oli selkeää ja havainnollistavaa. Opimme paljon perusasioita, joista osan olin/olimme kuulleet/lukeneet, mutta asiat aukesivat paljon paremmin konkreettisten esimerkkien avulla. Erityisen hyvin selkeni nyt vauvan liikkuminen lantiossa ja miten vauvalle pystyy tehdä tilaa omilla liikkeillään. Myös liikkeiden harjoittelu konkreettisesti ja rauhassa toimi hyvin ja tuntuu että ne on nyt helppo ottaa käyttöön.

Oli oikein informatiivista meille ensikertalaisille ja miehenikin pääsi aktiivisesti osallistumaan ja koki hyötyvänsä kurssin sisällöstä. Oli tärkeää päästä käytännössä kokeilemaan harjoituksia. Nyt on varma olo lähteä harjoittelemaan kotona.

Spinning Babies -synnytysvalmennus sopii sinulle, jos haluat

 • ymmärtää synnytyksen fysiologiaa ja vauvan etenemistä lantiossa synnytyksen aikana, 
 • valmistaa kehoa synnytykseen tekemällä tilaa lantioon jo raskausaikana
 • harjoitella käytännössä erilaisia liikkeitä ja asentoja, joilla vauvan laskeutumista lantiossa voi helpottaa synnytyksessä
 • valmistautua aktiivisesti yhdessä kumppanin kanssa

Voit osallistua missä tahansa vaiheessa raskautta. Suosittelen valmennukseen osallistumista jo raskauden puolivälistä lähtien yhdessä kumppanin kanssa. Synnytysvalmennukseen voi osallistua kokonaan etänä, tai sen osaksi voi valita yksilöllisen tapaamisen.

forward leaning inversion

Yksilölliseen Spinning Babies -synnytysvalmennukseen Helsingissä sisältyy:

  • Kaksi valmennuskertaa (1,5 h) tai yksi kotikäynti (3 h) Helsingissä, jossa käydään läpi synnytyksen fysiologiaa, vauvan matkaa lantiossa ja vauvan asentoa kohdussa. Harjoittelemme erilaisia liikkeitä ja asentoja, joilla voi tehdä lisää tilaa lantioon raskausaikana ja synnytyksessä.
  • Saat itsellesi sähköisen kattavan englanninkielisen Spinning Babies -opasvihkosen tueksesi synnytykseen valmistautumiseen (lähetetään Spinning Babies -toimistolta etävalmennuskerran jälkeen).
  • Spinning Babies® Daily Essentials -harjoitusohjelma päivittäiseen kehonhuoltoon. Saat videon itsellesi jo heti ilmoittautumisen jälkeen.
  • Jatkuva kätilön tuki: Voit kysyä synnytykseen valmistautumiseen liittyviä kysymyksiä koko loppuraskauden ajan!
  • Hinta yhteensä 190 euroa

 Etänä Spinning Babies -synnytysvalmennukseen sisältyy:

  • Englanninkielinen Spinning Babies Parent Class -synnytysvalmennusvideo, jossa käydään läpi synnytyksen fysiologiaa, vauvan matkaa lantiossa ja vauvan asentoa kohdussa.
  • Yksi etätapaaminen (1,5 h) Zoomissa. Harjoittelemme käytännössä erilaisia liikkeitä ja asentoja, joilla voi tehdä lisää tilaa lantioon raskausaikana ja synnytyksessä.
  • Saat lisäksi itsellesi sähköisen kattavan englanninkielisen Spinning Babies -opasvihkosen tueksesi synnytykseen valmistautumiseen (lähetetään Spinning Babies -toimistolta etävalmennuskerran jälkeen).
  • Spinning Babies® Daily Essentials -harjoitusohjelma päivittäiseen kehonhuoltoon. Saat videon itsellesi jo heti ilmoittautumisen jälkeen.
  • Jatkuva kätilön tuki: Voit kysyä synnytykseen valmistautumiseen liittyviä kysymyksiä koko loppuraskauden ajan!
  • Hinta yhteensä 140 euroa
 1. Spinning Babies in English – Childbirth Class with a midwife includes:

Synnytysvalmennuksen aikataulu ja hinta

Varatessasi ajan Spinning Babies -yksilöohjaukseen (etänä tai vastaanotollani Punavuoressa, Iso Roobertinkatu 35-37) saat heti käyttöösi valmennukseen kuuluvat tallenteet. Lisäksi valmennukseen kuuluu kattava englanninkielin verkkomateriaali.  

Jos ajanvarauksessa ei ole sinulle sopivia aikoja, niin ota yhteyttä!

Onko sinulla kehon kireyksistä ja epätasapainoisuudesta kertovia merkkejä nykyisessä tai aiemmassa raskaudessa?

Nämä merkit saattavat liittyä vauvan asentoon kohdussa sekä lantion ja kohdun alueen lihasten ja ligamenttien epätasapainoon:

 • alaselän, lonkkien tai pakaroiden kipu
 • häiritsevät liitoskivut
 • kohdun aristus tai pinkeys tunnusteltaessa
 • vauvan liikkeiden kivuliaisuus raskausaikana
 • vauvan perätila, avosuinen tarjonta tai muu virhetarjonta
 • vauva on korkealla lantiossa loppuraskaudessa (erityisesti ensimmäisessä raskaudessa)
 • synnytyksen latenssivaiheen pitkä kesto ja voimakas kipu
 • yliaikaisuus ja synnytyksen käynnistyminen vedenmenolla

On tärkeä muistaa, että nämä oireet tai vaivat eivät välttämättä ennakoi ongelmia synnytyksessä. Synnytykset ovat erilaisia, ja normaalin kirjo on laaja. Jokainen hyötyy silti kehon huoltamisesta raskausaikana. Liikkeitä ja asentoja kannattaa kokeilla käytännössä jo ennen synnytystä, niin ne on helpompi ottaa tositilanteessa käyttöön. Jos kivut häiritsevät raskautta tai aiempi synnytys on ollut hankala, kannattaa toimia jo varhaisessa vaiheessa.

Tutustu myös kattaviin englanninkielisiin Spinning Babies -videoihin ja ekirjoihin

Itsenäiseen valmistautumiseen löytyy paljon hyviä materiaaleja www.SpinningBabies.com -verkkosivulta. Suosittelen tutustumaan sivuston verkkokaupassa erityisesti näihin:

When Baby Lies Sideways - Helping Baby Turn Head Down

Spinning Babies® Parent Class

Kattava ja käytännön harjoituksia sisältävä synnytysvalmennus (englanti, ei tekstitystä)

Spinning Babies® Daily Essentials

Selkeä video ei vaadi suurta englannin taitoa, sillä liikkeet on kuvattu hyvin. Tämä video kuuluu myös ohjaamaani Spinning Babies -synnytysvalmennukseen, ja saat linkin sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.

Helping Your Breech Baby Turn eBook

Perätilassa olevan vauvan kääntämiseksi suunniteltu liikesarja ja 6 päivän harjoitusohjelma on kuvattu selkeästi tässä vihkosessa.

tukihenkilö kyykky
Standing sacral release
Pähkinäpallo
tukihenkilö konttausasento