Pienryhmät ja yksilöllinen ohjaus

Kehollista tasapainoa raskauteen ja synnytykseen - valmistaudu yhdessä kätilön kanssa.
Varaa nyt

Toiveena kivuton raskausaika ja sujuvampi synnytys?

Spinning Babies -synnytysvalmennuksessa painotetaan vauvan aktiivista roolia synnytyksessä. Synnytyksen aikana vauvan täytyy kääntyä ja laskeutua lantion kolmen eri tason läpi: lantion yläaukeamasta lantion loukkoon ja ala-aukeamaan. Spinning Babies auttaa ymmärtämään, miten vauvan laskeutuminen lantiossa vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja kuinka vauvan asentoon kohdussa voi vaikuttaa raskausaikana ja synnytyksessä. Valmennuksessa opit liikkeitä, jotka auttavat tekemään vauvalle tilaa lantion eri osiin. Opit, miten voit yhdessä synnytyskumppanisi kanssa vaikuttaa luisen lantion ja pehmytosien myötäävyyteen ja rentouttaa kehoa raskausaikana ja synnytyksessä. 

tukihenkilö jumppapalloSpinning Babies -synnytysvalmennuksen aikana opit

 • Spinning Babies® -tekniikoita raskausaikaan ja synnytykseen auttamaan vauvaa hyvään asentoon kohdussa
 • ”Daily Essentials” -harjoituksia ja venytyksiä lievittämään raskausajan kipuja ja valmistamaan kehoa synnytykseen
 • Synnytysasentoja, jotka avaavat lantiota ja auttavat vauvaa syntymään helpommin
 • Kumppanille tapoja helpottaa synnyttäjän oloa raskausaikana ja synnytyksessä

 

Tutustuin Spinning Babies -menetelmään kahdeksan vuotta sitten odottaessani kuopustani, kun etsin helpotusta raskausajan vaivoihin ja apua synnytykseen valmistautumiseen. Vuonna 2014 osallistuessani Spinning Babies -koulutukseen Amsterdamissa kovin moni ei Suomessa vielä ollut kuullut koko asiasta. Vähitellen yksityisyrittäjänä toimivat kätilöt ja doulat alkoivat levittää sanaa asiakkaidensa keskuudessa. Tällä hetkellä varmasti lähes jokainen synnytyssalissa työskentelevä kätilö ympäri Suomea tietää ainakin jonkun kollegan, joka on perehtynyt menetelmän käyttöön. Olen iloinen, että nyt myös perheiden on mahdollista saada Spinning Babies -valmennusta jo raskausaikana. 

Liikkeet ovat turvallisia raskausaikana. Mainitse kuitenkin ilmoittautuessasi, jos sinulla on korkea verenpaine, verenvuotoja, liikerajoituksia tai muita vaikuttavia sairauksia, niin ne otetaan huomioon valmennuksessa.

Opetus oli selkeää ja havainnollistavaa. Opimme paljon perusasioita, joista osan olin/olimme kuulleet/lukeneet, mutta asiat aukesivat paljon paremmin konkreettisten esimerkkien avulla. Erityisen hyvin selkeni nyt vauvan liikkuminen lantiossa ja miten vauvalle pystyy tehdä tilaa omilla liikkeillään. Myös liikkeiden harjoittelu konkreettisesti ja rauhassa toimi hyvin ja tuntuu että ne on nyt helppo ottaa käyttöön.

Oli oikein informatiivista meille ensikertalaisille ja miehenikin pääsi aktiivisesti osallistumaan ja koki hyötyvänsä kurssin sisällöstä. Oli tärkeää päästä käytännössä kokeilemaan harjoituksia. Nyt on varma olo lähteä harjoittelemaan kotona.

Spinning Babies & lääkkeettömät kivunlievitysmenetelmät pienryhmässä

Synnytysvalmennus pienryhmässä (Helsinki) on tiivis kokonaisuus, jossa käydään käytännön harjoitusten avulla läpi synnytyksen fysiologiaa, vauvan matkaa lantiossa, vauvan asentoa kohdussa sekä harjoitellaan lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja. Pienryhmävalmennukseen kuuluu:

 

  • Yksi Spinning Babies -etävalmennuskerta (1,5 h) ryhmässä Zoomin välityksellä. Etäryhmässä käydään läpi synnytyksen fysiologiaa, vauvan matkaa lantiossa ja vauvan asentoa kohdussa. Etävalmennuskerta toteutuu ennen pienryhmän kokoontumista, ja se (tai tallenne) pohjustaa synnytysvalmennuksessa käsiteltäviä aiheita.
  • Pienryhmätapaamiseen sisältyy Spinning Babies -synnytysvalmennus (2 h) ja lisäksi lääkkeettömät kivunlievitysmenetelmät (1 h). Pienryhmässä harjoittelemme käytännössä erilaisia liikkeitä ja asentoja, joilla voi tehdä lisää tilaa lantioon raskausaikana ja synnytyksessä. Tutustumme siihen, miten vauvan asentoa kohdussa voi itse tarkkailla. Spinning Babies -valmennuksen lisäksi kokeillaan myös erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitysmenetelmiä.
  • Saat itsellesi sähköisen kattavan englanninkielisen Spinning Babies -opasvihkosen tueksesi synnytykseen valmistautumiseen (lähetetään Spinning Babies -toimistolta etävalmennuskerran jälkeen).
  • Spinning Babies® Daily Essentials -harjoitusohjelma päivittäiseen kehonhuoltoon. Saat videon itsellesi jo heti ilmoittautumisen jälkeen.
forward leaning inversion

Yksilölliseen Spinning Babies -synnytysvalmennukseen sisältyy:

  • Yksi etävalmennuskerta (1,5 h) ryhmässä Zoomin välityksellä. Etäryhmässä käydään läpi synnytyksen fysiologiaa, vauvan matkaa lantiossa ja vauvan asentoa kohdussa.
  • Yksilötapaaminen vastaanotolla, kotikäyntinä tai etänä (1,5 h). Tässä tapaamisessa harjoittelemme erilaisia liikkeitä ja asentoja, joilla voi tehdä lisää tilaa lantioon raskausaikana ja synnytyksessä.
  • Saat itsellesi sähköisen kattavan englanninkielisen Spinning Babies -opasvihkosen tueksesi synnytykseen valmistautumiseen (lähetetään Spinning Babies -toimistolta etävalmennuskerran jälkeen).
  • Spinning Babies® Daily Essentials -harjoitusohjelma päivittäiseen kehonhuoltoon. Saat videon itsellesi jo heti ilmoittautumisen jälkeen.

Yksilöllinen synnytysvalmennus koostuu etäosiosta ja valintasi mukaan siihen kuuluu yksilöllinen ohjauskäynti vastaanotollani Punavuoressa, kotona tai etänä. Kotikäynti on mahdollinen toistaiseksi vain Helsingin kantakaupungissa.

Synnytysvalmennuksen aikataulu ja hinta

Seuraava etäryhmävalmennus alkaa ma 30.5.2022 klo 17.30-19. Heti ilmoittautumisen jälkeen saat käyttöösi Daily Essentials -harjoitteluvideon. Valmennukseen kuuluva yksilöllinen ohjauskäynti vastaanotolla, kotikäyntinä tai etänä sovitaan erikseen.

Synnytysvalmennuksen hinta on yhteensä 190 euroa /pari. Valitse ilmoittautuessasi Spinning Babies -etävalmennus + yksilöohjaus 30.5.2022.

Seuraava pienryhmävalmennus (Spinning Babies + lääkkeettömät kivunlievitysmenetelmät) on su 12.6.2022 klo 10-13 (os. Oltermannintie 8, Helsinki). Pienryhmävalmennukseen kuuluu myös osallistuminen etäryhmään 30.5. klo 17.30-19. Heti ilmoittautumisen jälkeen saat käyttöösi Daily Essentials -harjoitteluvideon.

Synnytysvalmennuksen hinta pienryhmässä on yhteensä 190 euroa /pari. Valitse ilmoittautuessasi Spinning Babies -synnytysvalmennus pienryhmässä ja päivämääränä 12.6.2022. Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet myös etäryhmäkertaan osallistumisesta 30.5., eli etäryhmään sinun eri tarvitse ilmoittautua erikseen. 

Tutustu myös kattaviin englanninkielisiin Spinning Babies -videoihin ja ekirjoihin

Itsenäiseen valmistautumiseen löytyy paljon hyviä materiaaleja www.SpinningBabies.com -verkkosivulta. Suosittelen tutustumaan sivuston verkkokaupassa erityisesti näihin:

Spinning Babies® Parent Class

Kattava ja käytännön harjoituksia sisältävä synnytysvalmennus (englanti, ei tekstitystä)

Spinning Babies® Daily Essentials

Selkeä video ei vaadi suurta englannin taitoa, sillä liikkeet on kuvattu hyvin. Tämä video kuuluu myös ohjaamaani Spinning Babies -synnytysvalmennukseen, ja saat linkin sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.

Helping Your Breech Baby Turn eBook

Perätilassa olevan vauvan kääntämiseksi suunniteltu liikesarja ja 6 päivän harjoitusohjelma on kuvattu selkeästi tässä vihkosessa.

tukihenkilö kyykky
Standing sacral release
Pähkinäpallo
tukihenkilö konttausasento
Spinning Babies
Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.