Etädoula tukee raskausaikana ja synnytyksessä videopuhelun ja viestien välityksellä

Varaa nyt

Kätilön ja doulan etäpalvelujen avulla valmistaudut ja saat tukea synnytyksen aikana netissä

Etädoulana ja -kätilönä tuen synnyttäjää ja koko perhettä. Etädoulan palvelupakettiin kuuluu yhteydenpito raskausaikana viestein ja/tai puhelimitse, etäläsnäolo synnytyksessä sekä etätapaamisia ennen ja jälkeen synnytyksen.

Toimin Helsingistä käsin, mutta etäpalvelut ovat saatavillasi sijainnista riippumatta koko Suomessa ja ulkomailla videopuhelun (Zoom, Skype, Whatsapp), viestien ja puhelun välityksellä. 

Eevan lempeys ja asiantuntemus välittyy raskaanaolevalle ja synnyttäjälle myös etädoulapalvelun kautta. Itselleni viestittely doulan kanssa odotukseen ja synnytykseen liittyvistä kysymyksistä matalalla kynnyksellä oli juuri sellaista tukea raskausaikaan, jota kaipasinkin. Vaikka fyysisiä tapaamisia ei ollut ollenkaan, tuli tunne, etten ole elämänmuutoksessa yksin, vaan tukea ja vinkkejä on aina saatavilla. Etädoulan tuki osoittautui erityisen merkitykselliseksi synnytyksen jälkeen, kun sairaalan vierailurajoitusten vuoksi jouduin selviytymään vauvan hoidosta ja siihen liittyvistä pulmista kovin yksin. Oli lohdullista, kun oli mahdollisuus viestitellä doulan kanssa usein ja saada sekä henkistä tukea että asiantuntevia neuvoja. Myös onnen hetket, kuten imetyksen onnistuminen ja kotiinlähdön riemu, oli mukava jakaa viestein doulan kanssa. Kiitos, Eeva, että olit tukena ja myötäelit koko raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan!

Varaa aika etäkätilölle 

Raskausaikana ja synnytyksen jälkeen tukenasi ovat yksittäiset kätilön etätapaamiset, joiden sisältö suunnitellaan yksilöllisesti ja perheen tarpeista lähtien. Jos et kaipaa tukea juuri synnytyksen aikana, mutta haluat tavata kätilön ennen synnytystä tai sen jälkeen, lue tästä lisää kätilön palveluista!

Etädoulan pakettiin kuuluu synnytysvalmennus ja kätilödoulan jatkuva tuki

Etädoula sopii sinulle, joka kaipaat kätilön tiiviimpää tukea synnytykseen valmistautumiseen ja itse synnytykseen. Etädoulana olen tavoitettavissa raskauden ja synnytyksen aikana etänä, viestien ja videopuheluiden avulla. Puoliso, kumppani tai tukihenkilö on tervetullut osallistumaan etätapaamisiin. Kätilödoulan tuki on nyt saatavillasi riippumatta sijainnista ja muuttuvasta koronatilanteesta.

Yksikin synnytysvalmennuskerta voi antaa hyviä työkaluja, mutta usein uusia kysymyksiä tulee mieleen raskauden edetessä ja osa asioista unohtuu. Kätilödoulan synnytysvalmennus kulkee kanssasi aina synnytykseen saakka ja sen yli. Tapaamisissa käsitellään sinulle tärkeitä asioita synnytykseen valmistautumisessa, ja saat monipuolisesti harjoituksia ja työkaluja synnytystä varten. Lisäksi pakettiin kuuluu yhteydenpito koko raskauden ajan ja jopa synnytyksen aikana. 

  • Pakettiin sisältyy kaksi etätapaamista raskausaikana (2 x 1,5 h). Tapaamisissa saat työkaluja synnytystä varten. Tarpeen mukaan voidaan keskustella aiemmista synnytyskokemuksista ja muista tärkeistä aiheista, kuten valmistautumisesta imetykseen, toipumiseen ja vauva-arkeen. Tarpeen mukaan voidaan varata lisää tapaamisia. Etätuesta ja tapaamisten sisällöstä voit lukea tarkemmin täältä! 
  • Pidämme yhteyttä sähköpostilla ja puhelimitse kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä koko raskauden ajan.
  • Olen läsnä synnytyksen käynnistyessä videopuhelulla tai puhelimitse myös synnytyksen aikana. Päivystän synnytyksen käynnistymistä raskausviikolta 38+0 alkaen, tai erillisen sopimuksen mukaan. Etädoulana voin muistuttaa raskausaikana harjoitelluista kivunlievityskeinoista, ohjata puolisoa, antaa henkistä tukea ja olla läsnä kaikilla muilla keinoin paitsi fyysisesti koskettamalla. Oman kätilön tuki on koettu hyödylliseksi myös esimerkiksi käynnistyksen ja pitkän synnytyksen aikana.
  • Etävastaanotto synnytyksen jälkeen (1-14 vrk) antaa tukea omaan toipumiseen, imetysohjaus, synnytyksen tapahtumien ja kokemuksen läpikäyminen yhdessä sekä vastauksia kysymyksiin vauvan hoidosta.

Hinnasto

Kotikäynti etävastaanoton sijaan  

Pakettiin kuuluva etätapaaminen on mahdollista vaihtaa kotikäynniksi (1,5 h) Helsingin seudulla. Kotikäynnistä lisätään + 70 € etädoulapaketin hintaan. Kotikäynti voi pitää sisällään synnytysvalmennuksen tai synnytyskeskustelun aiemmasta kokemuksesta. Voin myös tulla kotikäynnille synnytyksen jälkeen (mahdollisuus myös vauvan punnitsemiseen ja tarkastukseen). 

Raskausajan tapaamisista osa on mahdollista siirtää myös synnytyksen jälkeiseen aikaan. Jokaiseen pakettiin voidaan lisätä myös synnytyskokemuksen purkaminen (2-3 kk synnytyksen jälkeen).

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Ota yhteyttä ja kysy lisää etäpalveluista!

6 + 11 =