Mielenrauhaa synnytykseen ja vauva-aikaan -synnytysvalmennus netissä

Verkkokurssi pienryhmässä valmistaa henkisesti ja fyysisesti synnytykseen ja vanhemmuuteen.
Ilmoittaudu nyt

Synnytysvalmennus ryhmässä kätilön kanssa auttaa valmistautumaan synnytykseen ja vanhemmuuteen joustavasti ja myötätuntoisesti

Mielenrauhaa synnytykseen ja vauva-aikaan -synnytysvalmennus netissä ammentaa mindfulnessin, ratkaisukeskeisen valmennuksen ja hypnosynnytyksen keinoista. Tavoitteena on lisätä rentoutta ja hyvää oloa raskauteen, synnytykseen ja vauva-aikaan, antaa välineitä kohdata erilaisia yllätyksellisiä käänteitä sekä valmistautua kokonaisvaltaisesti vauvan syntymään. Ryhmämuotoinen verkkokurssi sopii niin uudelleensynnyttäjille kuin ensimmäistä lasta odottavillekin. 

Synnytysvalmennuskurssi sisältää neljä yhteistä tapaamiskertaa sekä verkkomateriaalin. Jokaisesta etätapaamisesta tulee myös tallenne, joka on katsottavissa jälkikäteen. 

Laajuus ja toteutustapa olivat erinomaiset. Zoom toimi hyvin ja aikaa tuli järjestettyä riittävästi, verrattuna siihen, jos kurssi olisi ollut pelkästään tallenteiden varassa. Livenä oli hyödyllistä tehdä harjoituksia ja kuulla muiden ajatuksia. Oli myös kiva, että kysymyksiä pystyi esittämään heti. Arvostamme maanläheistä, mutta vankasti tutkittuun tietoon nojaavaa otetta.

Mikä erottaa Mielenrauhaa synnytykseen -verkkokurssin muista synnytysvalmennuksista?

Moni vanhempi on kertonut synnytyksen jälkeen huomanneensa, miten vähän synnytysvalmennus oli vastannut omaa synnytyskokemusta ja auttanut valmistautumaan siihen. Synnytysvalmennuksista puuttuu usein henkilökohtaisuus ja apu siihen, miten isoista tietomääristä löytää omaan tilanteeseensa sopivat keinot. Valmennus ei aina sisällä henkisen valmistautumisen välineitä, tai siinä saatetaan valmistautua vain tietynlaista synnytystä varten. Post partum- eli synnytyksen jälkeiseen aikaan valmistautuminen on myös tärkeää: ei yksinomaan imetyksen alkuun vaan koko siihen muutokseen, jonka uuden perheenjäsenen syntymä tuo.

Olen havainnut, että eniten synnytysvalmennuksesta ovat kokeneet hyötyä odottajat ja perheet, jotka ovat valmistautuneet ja harjoitelleet synnytyksessä tarvittavia taitoja läpi raskauden. Verkkokurssi pienryhmässä kestää kuusi viikkoa, sillä tiedon sekä harjoitusten sisäistäminen vie aikaa, ja toistuvasta palaamisesta yhdessä asioiden äärelle on hyötyä. Kurssi tarjoaa myös viikottaisen hengähdyshetken, jossa opit rentoutumiseen, kivun- ja stressinhallintaan, varhaiseen vuorovaikutukseen sekä tähän hetkeen pysähtymisen taitoja. Pienessä ryhmässä pystyn kätilönä huomioimaan jokaisen osallistujan myös nettikurssilla.

Mielenrauhaa synnytykseen ja vauva-aikaan -synnytysvalmennuksessa

 • Opit kätilön kanssa tuntemaan synnytysprosessin käynnistymisestä aina vauvan ja istukan syntymään sekä erilaisia synnytyksessä eteen tulevia tilanteita. Jopa kolmasosa synnytyksistä on käynnistettyjä ja joka kuudes synnyttää sektiolla, joten kaikenlaisiin synnytyksiin valmistautuminen on tärkeää.
 • Saat keinoja miettiä, mikä on sinulle/teille tärkeää ja merkityksellistä.
 • Tutustut sisäisiin voimavaroihisi ja kehität kivusta ja yllättävistä tilanteista selviytymistä edistäviä ajattelutapoja.
 • Opit keinoja lievittää kipua ja vähentää kärsimystä. Keinoista on hyötyä jo raskausaikana sekä myöhemmin vauva-arjessa.
 • Vahvistat yhteyttä tukitiimisi, kumppanisi ja itsesi kanssa raskauden ja synnytyksen aikana sekä sen jälkeen.
 • Kohtaat tuntemattoman rohkeudella ja itsemyötätunnolla ja valmistaudut synnytykseen siirtymäriittinä.
 • Tapaat muita samassa tilanteessa olevia odottajia ja perheitä.

Jokainen etäkokoontumiskerta sisältää ohjattuja harjoituksia kivunlievitys- ja mindfulnesstekniikoista, käytännön tietoa synnyttämisestä, keskustelua, mahdollisuuksia kysyä kysymyksiä, eri aisteja hyödyntävää oppimista ja rauhoittumista raskauden meneillään olevaan vaiheeseen.

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus punoo yhteen tieteellistä tietoa ja konkreettisia selviytymistekniikoita. Tavoitteena on auttaa vanhempia valmistautumaan kokonaisvaltaisesti raskauden ja lapsen syntymän mukanaan tuomaan muutosten prosessiin. Tärkeintä on opetella tuntemaan itseään ja vahvistamaan omia voimavarojaan synnyttäjänä, tukihenkilönä ja vanhempana. 

Itseltäni toivon:
Läsnäoloa, rohkeutta,
määrätietoisuutta ja myötätuntoa

Synnytysvalmennuksen teemat:

1.  SYNNYTYKSEN KÄYNNISTYMINEN

   • Mitä synnytyskipu on? Omien ennakkoajatusten tutkimista. Synnytyksen fysiologia ja synnytyshormonit. Synnytysympäristön ja tukihenkilöiden merkitys. Rentoutuminen ja hengitys raskausaikana ja synnytyksessä

2. AKTIIVINEN AVAUTUMISVAIHE

   • Synnytyksen eteneminen ja siihen vaikuttavat tekijät. Miten omat arvoni toteutuvat synnytyksessäni? Vauvan matka lantiossa ja synnytysasennot.

3. PONNISTUSVAIHE JA SYNNYTYKSEN KIVUNLIEVITYSMENETELMÄT

   • Hengitys, ponnistusasennot vedessä ja kuivalla maalla sekä repeämien ehkäisy. Lääkkeettömien kivunlievitysmenetelmien toimintaperiaatteet. Lääkkeelliset kivunlievitykset.

4. ODOTTAMATTOMAT TAPAHTUMAT & KEISARILEIKKAUKSEEN VALMISTAUTUMINEN

   • Huolien ja pelkojen käsitteleminen rohkeasti ja myötätuntoisesti. Käynnistetty synnytys, toimenpiteet synnytyksessä ja sektiosynnytys.

5. VALMISTAUTUMINEN LAPSIVUODEAIKAAN

  • Postpartumsuunnitelman tekeminen. Ensihetket vauvan kanssa. Toipuminen synnytyksestä, lantionpohja ja arpien käsittely. Imetys, varhainen vuorovaikutus ja vauvan rauhoittaminen. Mistä saa apua?

  Synnytysvalmennuksen aikataulu ja hinta 

  Synnytysvalmennukseen voi osallistua yksin tai yhdessä puolison, tukihenkilön tai synnytyskumppanin kanssa. Ryhmässä opitaan synnytyksen kulusta, harjoitellaan selviämään synnytyskivusta sekä valmistaudutaan tulevaan luovien menetelmien kuten piirtämisen ja kirjoittamisen avulla. Etäosallistumiseen tarvitset laitteen, jossa on nettikamera ja mikrofoni ja muistiinpanovälineet.

  Osallistumismaksu 165 e (yksilö tai pari). Mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia. 

  Seuraava etäsynnytysvalmennus alkaa syksyllä 2022-

  Aluksi ajattelimme, että mitenhän tämä onnistuu näin nettitapaamisena, mutta vitsit tämähän olikin aivan mahtavaa! Mielestämme nettivalmennus toimi erittäin hyvin ja oli oikeastaan paljon helpompaa meille ettei tarvinnut lähteä minnekkään, pystyi osallistumaan mistä vain ja lähikontaktejakaan ei syntynyt näin korona- aikana! 

  Eeva Itkonen

  Eeva Itkonen

  Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

  Vuosien kokemus perheiden rinnalla kulkemisesta on auttanut minua luomaan kattavan synnytysvalmennuksen kokonaisuuden. Olen kouluttautunut Spinning Babies- ja Birthing from within -synnytysvalmentajaksi.

  Muu koulutus:

  Birthing From Within Trained Mentor 2020

  Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

  Vesisynnytyskoulutus 2016

  Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

  Birth Art, Birthing From Within 2014

  Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

  Spinning Babies -workhop 2014

  Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

  Minulla on useiden vuosien kokemus synnytysvalmennusten ohjaamisesta. Mielenrauhaa synnytykseen ja vauva-aikaan -synnytysvalmennus perustuu Birthing from within -synnytysvalmennukseen. 

  Birthing from within

  Synnytys tukihenkilön opas

  Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

   

  Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

  Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.