Ilmaiset materiaalit synnytykseen valmistautumiseen

Lähtisitkö matkalle ilman suunnitelmaa ja tietoa tulevasta? Valmistautuminen kannattaa! Hyödynnä tästä itsellesi valmis pohja synnytystoivelistan laatimiseen sekä kätilön kirjoittama opas tukihenkilölle synnytykseen.
Lataa nyt
Synnytys tukihenkilön opas
Opas sinulle, joka olet synnytyksessä tukihenkilönä, isänä, toisena vanhempana, ystävänä tai doulana. Synnytyksen kulkua ei voi suunnitella, mutta siihen voi valmistautua. Valmistautuminen ei mene hukkaan, jos kesken kaiken tapahtuu yllättäviä käänteitä. Päinvastoin: valmistautuminen auttaa sopeutumaan kaikkeen siihen, mitä voi tapahtua. Sisältää myös tukihenkilön ohjeet matkasynnytyksen ja keisarileikkauksen varalle.
Synnytystoivelista
Synnytystoivelistalla on kaksi tehtävää: se toimii apuna synnytykseen valmistautumisessa ja välittää tietoa sinusta ja toiveistasi kätilölle. Valmiin pohjan voit täyttää ennen tulostamista tai käsin tulostamisen jälkeen.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_2″]
.

Etkö löydä viestiä sähköpostistasi? Kokeile etsiä se oman sähköpostisi hakutoiminnolla: kirjoita hakukenttään jaga.fi

Viestin tulisi saapua postilaatikkoosi muutaman minuutin kuluessa. Mikäli tiedostojen lähetyksen tai avaamisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä!

Tiedostot avautuvat Acrobat Readerilla tai muulla pdf-katseluohjelmalla.

Valitettavasti tiedostot eivät aina näy oikein Androidin Polaris Reader -appilla. Jos tiedostojen katselussa on ongelmia, suosittelen kokeilemaan muita pdf-lukuohjelmia, esimerkiksi Acrobat Readeria.

Katso myös nämä maksuttomat resurssit valmistautuessasi vauvan syntymään:

Suomeksi

Onnen kuplia -podcastin jaksot synnytyksen etenemisestä ja ensi viikoista vauvan kanssa

Imetyksen tuki ry: Paljon käytännön tietoa ja vinkkejä liittyen imetykseen. Apua saa myös verkossa chatin ja imetystukipuhelimen kautta tai eri paikkakunnilla toimivista imetystukiryhmistä.

Mielenterveystalon omahoito-ohjelmat: Raskauden, synnytyksen ja vanhemmuuden teemoihin soveltuu hyvin esimerkiksi sivuilta löytyvä TYYNI – Hyväksyvä tietoinen läsnäolo -omahoito-ohjelma. Omahoito-ohjelmia löytyy myös mm. ahdistuksen ja unettomuuden omahoitoon.

Englanniksi

Evidence Based Birth: Tutkimusnäyttöä synnytyksen hoitokäytännöistä koostettuna helposti luettavaan muotoon.

International Breastfeeding Centre: Pediatri Jack Newmanin imetysklinikan verkkosivuilta löytyy hyviä infolehtisiä ja videoita mm. tehokkaan imemisen tunnistamisesta ja imetysapulaitteen käytöstä.

Kellymom: Englanninkielistä imetystietoa aiheesta kuin aiheesta.

Spinning Babies: Runsaasti harjoituksia kehon valmistamiseksi synnytykseen lisäämällä tasapainoisuutta ja vapauttamalla kireyksiä raskausaikana ja synnytyksessä.