Synnytystaide­työpajat ammattilaisille

Doula, kätilö, opiskelija tai muu ammattilainen - osallistu etäkoulutukseen syksyllä 2020
Ilmoittaudu nyt

Synnytystaide on synnytysammattilaisen tilaisuus pysähtyä ja kääntää huomio hetkeksi sisäänpäin

Taiteen tekeminen voi antaa monia asioita sekä vanhemmille että synnytysammattilaisille – sellaisia asioita, jotka puuttuvat tavanomaisesta synnytysvalmennuksesta, doulakoulutuksesta ja terveydenhuollon ammattilaisen opinnoista. Meillä ammattilaisilla on suuri vaikutus ja vastuu siinä, miten puhumme perheille synnyttämisestä. Tässä on tilaisuus tutkia ja jakaa yhdessä muiden kanssa omia lähtökohtiaan, kokemuksiaan ja käsityksiään siitä, mitä synnyttäminen on ja saada uusia näkökulmia omaan työhön.

Kurssi on suunnattu kaikkia odottavia ja synnyttäviä perheitä työssään kohtaaville sekä alan opiskelijoille.

Ohjattu synnytystaideprosessi antaa mahdollisuuden:

  • Tuoda esiin ja tutkittavaksi omia sisäisiä tarinoita, arvostuksia ja odotuksia liittyen synnyttämiseen, omaan rooliin synnytyskulttuurissa sekä omaan identiteettiin ammattilaisena ja/tai vanhempana.
  • Auttaa pääsemään käsiksi alitajuntaan ja mieleen, mistä voi löytää uusia taitoja.
  • Päästää irti älyllisestä, “kirjaviisaasta” lähestymistavasta synnytykseen ja synnyttämiseen.
  • Harjoitella sietämään epämukavuutta, epävarmuutta (siitä, mitä tehdä seuraavaksi), hallitsemattomuutta ja sotkuisuutta.
  • Avata ovi sille, että vastaukset kysymyksiimme saattavat löytyä omasta itsestämme.

Mitä työpajassa tehdään?

Aloitamme lyhyellä esittelyllä, jonka jälkeen annan ohjeistuksen päivän synnytystaidetehtävään ja ohjaan työskentelyä. Lopuksi käymme yhteisen keskustelun aiheesta ja sen herättämistä ajatuksista, kokemuksista, tunteista ja kysymyksistä. Jokainen osallistuu etäyhteydellä videopuhelun välityksellä.

Onko tästä minulle hyötyä, jos en ole taiteellinen ihminen enkä osaa piirtää?

Tärkeintä ei ole lopputulos, vaan tekemisen prosessi. Et tarvitse mitään erityisiä taitoja tai kokemusta taiteen tekemisestä. Valmiita tuotoksia ei esitellä muille. Kukaan ei tee päätelmiä eikä tulkitse teoksiasi puolestasi. Itse voit oppia tekemisestä paljon. Monille prosessi tuo esiin uusia oivalluksia ja ajatuksia.

Päivystän synnytystä, joten voinko perua tarvittaessa osallistumisen?

Osallistuminen on sitova, mutta esteen sattuessa voit etukäteen ilmoittamalla siirtää osallistumisen seuraavaan kertaan.

Voinko osallistua vauvan kanssa?

Synnytystaide on prosessi, joka vaatii keskittymistä. Sen takia suosittelen järjestämään osallistumisen siten, että voit suunnata huomion tekemiseen. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, joten lasten tarpeiden huomioiminen kesken kaiken on sallittua. Oman mikrofonin voi mykistää, niin ei häiritse muita. Jos joudut keskeyttämään osallistumisesi, niin käytössäsi on kurssikerran nauhoite.

Mitä tarvikkeita tarvitaan?

Osallistumiseen tarvitset toimivan nettiyhteyden. Suosittelen osallistumista tietokoneella, jossa on kamera ja mikrofoni, mahdollisesti myös erillinen kuulokemikrofoni voi olla hyödyllinen. Tarpeen tullen älypuhelimella osallistuminen onnistuu myös. Taiteen tekemiseen tarvitset ison paperin (mielellään A2, vähintään A3) ja kuivapastelliliidut. Jos kuivapastelliliituja ei ole mahdollista hankkia, niin seuraavaksi paras vaihtoehto ovat muut väriliidut. Viime kädessä värikynät ja tussit käyvät myös.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Jokaisella kerralla on itsenäinen sisältö, joten voit ilmoittautua yhdelle tai kaikille kokoontumiskerroille.  Saat maksulinkin, jonka kautta voit maksaa osallistumismaksun ja vahvistaa ilmoittautumisen. Osallistumismaksua 20 € / kerta ei palauteta, mutta voit siirtää osallistumisen ilmoittamalla siitä etukäteen.

Työpajojen aikataulu

Syksyn 2020 kokoontumiset ovat seuraavat (etäyhteydellä):

ma 21.9. klo 13-14.30

ma 26.10. klo 13-14.30

ma 23.11. klo 13-14.30

Lue lisää:

Birthing from within -synnytysvalmennus perheille

Birth Art (Birthing from within)

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Ilmoittaudu synnytystaidetyöpajaan ammattilaisille:

Ilmoittaudun seuraaviin työpajoihin:

11 + 15 =

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.