Postpartum: synnytyksen jälkeisen ajan ryhmät

Postpartumpiirissä joogaa ja keskusteluja kätilön kanssa & Vanhemmuus vauvavuoden jälkeen

Postpartumpiiri

Postpartumpiirissä oma hyvinvointi on keskipisteenä. Vauvat ovat mukana oman rytminsä tahdissa. Hami Kuikka ohjaa joogahetken, joka auttaa rauhoittumaan ja kuuntelemaan itseä tässä hetkessä.  Joka kerralla keskustellaan tai työstetään muuten luovin menetelmin vanhemmuuteen liittyviä teemoja.

Postpartumpiiri sopii sinulle, joka haluat jakaa ajatuksia ja pienen hetken arkea muiden synnyttäneiden ja lapsen saaneiden vanhempien kanssa. Voit aina myös kysyä mieleen juolahtavia kysymyksiä liittyen esimerkiksi toipumiseen, imetykseen, pumppaamiseen, pulloruokintaan, vauva-arkeen, jaksamiseen tai mielialoihin.

Mitä tarkoittaa postpartumaika?

Post partum on latinaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti synnytyksen jälkeen. Suomessa puhutaan lapsivuodeajasta, joka kestää kuusi viikkoa. Toipuminen synnytyksestä ja vauvan syntymästä ei  pysähdy lapsivuodeajan päättymiseen, vaikka ensimmäisten viikkojen aikana tapahtuu valtavasti fyysistä palautumista niin raskaudesta kuin synnytyksestäkin. Omasta mielestäni koko ensimmäinen vuosi vauvan kanssa on post partum -aikaa. Voi oikeastaan ajatella, että post partum -aika päättyy, kun vauvan syntymän aikaansaaman kokonaisvaltaisen muutoksen on käsitellyt osaksi omaa elämäntarinaa. Usein tähän menee monta vuotta.

Vanhemmuuteen kuuluu suuria muutoksia sekä kehon ja mielen sopeutumista elämään vauvan ja kasvavan lapsen kanssa. Moni kokee myös yksinäisyyttä, irrallisuutta ja epävarmuutta. Synnytyksen jälkeen läheisten ja ammattilaisten huomio kiinnittyy vauvaan, ja vanhemmat huomaavat usein jäävänsä taka-alalle. Omat tarpeet jäävät helposti syrjään, eikä niitä ole välttämättä helppo tunnistaa muuttuneessa elämäntilanteessa. Moni kaipaa kipeästi yhteyttä muihin ihmisiin: samassa tilanteessa oleviin vanhempiin, saman kokeneisiin viisaampiin vertaisiin ja ammattilaisiin, joilta kysyä neuvoa.

Postpartumpiiri keväällä 2023 tiistaisin @ Roots Helsinki

Tapaamme 17.1.-14.2.2023 tiistaisin klo 14-15.30 Roots Helsingin salilla Töölössä, Museokatu 17. Viisi tapaamista hintaan 144 € (sis. alv 24 %).

Kevään toinen ryhmä järjestetään 7.3.-4.4.2023 tiistaisin klo 14-15.30

Tiedustelut ja ilmoittautumiset meilitse hami at hamila piste fi.

Osallistumismaksun voi halutessaan maksaa kahdessa erässä. Vastaanotan myös Edenredin, Smartumin, Eazybreakin ja ePassin liikuntaetuja. Poissaoloja ei voi valitettavasti korvata, mutta kerro jos jo etukäteen tiedät olevasi poissa jonain tiettynä kertana.

Paikkoja on rajoitetusti joten varaa omasi pian! Haluamme luoda turvallisen tilan ja tavata yhteisten aiheiden äärellä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisia kevään 2023 postpartumpiiriin ottaa vastaan sähköpostitse Hami Kuikka: hami (at) hamila.fi

 

Vanhemmuus vauvavuoden jälkeen -tapaaminen 22.1. ja 12.2.2023

Vauvaiän ohittanut vanhempi unohtuu kaikkialla, vaikka tarve jakaa kokemuksia, pohtia omaa vanhemmuutta ja saada tukea ei katoa mihinkään. Maailma aukenee kodin ulkopuolelle koko ajan enenevässä määrin, mutta oma toipuminen saattaa vielä olla kesken. Siirtymä päivähoitoon, omat tulevaisuudensuunnitelmat, muuttuvat identiteetit ja arjessa jaksaminen mietityttävät monia taapero- ja leikki-ikäisten äitejä ja vanhempia. Millainen vanhempi haluan olla lapselle, jonka oma tahto kehittyy koko ajan vahvemmaksi, ja miten pidän huolta itsestäni?

Pienryhmässä keskustellaan, jaetaan kokemuksia ja työstetään erilaisin harjoituksin ja luovin menetelmin kuten piirtäen ja kirjoittaen vanhemmuuteen liittyviä teemoja. Joka kerta tehdään myös pieni rentoutumis- ja hengitysharjoitus.

Tapaamiset on suunnattu erityisesti 1-3-vuotiaiden lasten vanhemmille. Tapaamiset toteutuvat ilman lapsia sunnuntaisin 22.1. ja 12.2. klo 13-14.45 Helsingissä Punavuoressa, Iso Roobertinkatu 20-22. Voit ilmoittautua toiseen tai molempiin tapaamisiin, kummallakin kerralla on oma ohjelma. Tapaamiset toteutuvat, kun ilmoittautuneita on 7 vrk ennen vähintään 4. Paikkoja on rajoitetusti!

Tapaamisten kultaiset säännöt:

  • Jokaisen kokemus on arvokas ja tärkeä.
  • Meillä on erilaisia kokemuksia, eikä niitä voi asettaa paremmuusjärjestykseen.
  • Jokainen tietää itse parhaiten, mikä on itselle ja omalle vauvalle parasta juuri siinä elämäntilanteessa, jota nyt elää.
  • Jokainen ansaitsee tulla kohdatuksi arvostavasti ja ystävällisesti. Lempeyttä on hyvä harjoittaa myös itseään kohtaan!
  • Kukaan ei ole aina paras versio itsestään. Erehtyminen on inhimillistä. Uuden opettelu vie voimia, eikä kaikki onnistu heti.
  • Itsestään saa kertoa sen verran kuin tuntuu hyvältä. Mitään ei ole pakko sanoa.
  • Tapaamisessa jaetut asiat ovat luottamuksellisia.
Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013