Postpartum: joogaa ja keskusteluja kätilön kanssa

Synnytyksen jälkeisen postpartum-ajan treffit Helsingissä tiistaisin klo 14-15.30

Mitä tarkoittaa postpartumaika?

Post partum on latinaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti synnytyksen jälkeen. Suomessa puhutaan lapsivuodeajasta, joka kestää kuusi viikkoa. Toipuminen synnytyksestä ja vauvan syntymästä ei  pysähdy lapsivuodeajan päättymiseen, vaikka ensimmäisten viikkojen aikana tapahtuu valtavasti fyysistä palautumista niin raskaudesta kuin synnytyksestäkin. Omasta mielestäni koko ensimmäinen vuosi vauvan kanssa on post partum -aikaa. Voi oikeastaan ajatella, että post partum -aika päättyy, kun vauvan syntymän aikaansaaman kokonaisvaltaisen muutoksen on käsitellyt osaksi omaa elämäntarinaa. Usein tähän menee monta vuotta.

Vanhemmuuteen kuuluu suuria muutoksia sekä kehon ja mielen sopeutumista elämään vauvan ja kasvavan lapsen kanssa. Moni kokee myös yksinäisyyttä, irrallisuutta ja epävarmuutta. Synnytyksen jälkeen läheisten ja ammattilaisten huomio kiinnittyy vauvaan, ja vanhemmat huomaavat usein jäävänsä taka-alalle. Omat tarpeet jäävät helposti syrjään, eikä niitä ole välttämättä helppo tunnistaa muuttuneessa elämäntilanteessa. Moni kaipaa kipeästi yhteyttä muihin ihmisiin: samassa tilanteessa oleviin vanhempiin, saman kokeneisiin viisaampiin vertaisiin ja ammattilaisiin, joilta kysyä neuvoa.

Postpartumpiiri

Postpartumpiirissä oma hyvinvointi on keskipisteenä. Vauvat ovat mukana oman rytminsä tahdissa. Hami Kuikka ohjaa joogahetken, joka auttaa rauhoittumaan ja kuuntelemaan itseä tässä hetkessä.  Joka kerralla keskustellaan tai työstetään muuten luovin menetelmin vanhemmuuteen liittyviä teemoja.

Postpartumpiiri sopii sinulle, joka haluat jakaa ajatuksia ja pienen hetken arkea muiden synnyttäneiden ja lapsen saaneiden vanhempien kanssa. Voit aina myös kysyä mieleen juolahtavia kysymyksiä liittyen esimerkiksi toipumiseen, imetykseen, pumppaamiseen, pulloruokintaan, vauva-arkeen, jaksamiseen tai mielialoihin.

Postpartumpiiri tiistaisin @ Roots Helsinki

Tapaamme 13.9.-11.10.2022 tiistaisin klo 14-15.30 Roots Helsingin salilla, Museokatu 17. Viisi tapaamista hintaan 144€ (sis. alv 24%).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset meilitse hami at hamila piste fi.

Osallistumismaksun voi halutessaan maksaa kahdessa erässä. Vastaanotan myös Edenredin, Smartumin, Eazybreakin ja ePassin liikuntaetuja. Poissaoloja ei voi valitettavasti korvata, mutta kerro jos jo etukäteen tiedät olevasi poissa jonain tiettynä kertana.

Paikkoja on rajoitetusti joten varaa omasi pian! Haluamme luoda turvallisen tilan ja tavata yhteisten aiheiden äärellä.

Tapaamisten kultaiset säännöt:

  • Jokaisen kokemus on arvokas ja tärkeä.
  • Meillä on erilaisia kokemuksia, eikä niitä voi asettaa paremmuusjärjestykseen.
  • Jokainen tietää itse parhaiten, mikä on itselle ja omalle vauvalle parasta juuri siinä elämäntilanteessa, jota nyt elää.
  • Jokainen ansaitsee tulla kohdatuksi arvostavasti ja ystävällisesti. Lempeyttä on hyvä harjoittaa myös itseään kohtaan!
  • Kukaan ei ole aina paras versio itsestään. Erehtyminen on inhimillistä. Uuden opettelu vie voimia, eikä kaikki onnistu heti.
  • Itsestään saa kertoa sen verran kuin tuntuu hyvältä. Mitään ei ole pakko sanoa.
  • Tapaamisessa jaetut asiat ovat luottamuksellisia.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisia syksyn 2022 postpartumpiiriin ottaa vastaan sähköpostitse Hami: hami (at) hamila.fi

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.