Post partum -etäkahvit kätilön kanssa

Synnytyksen jälkeisen postpartum-ajan vauvatreffit parillisina torstaina klo 13-14.30
Tule mukaan!

Mitä tarkoittaa post partum -aika?

Post partum on latinaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti synnytyksen jälkeen. Suomessa puhutaan lapsivuodeajasta, joka kestää kuusi viikkoa. Toipuminen synnytyksestä ja vauvan syntymästä ei  pysähdy lapsivuodeajan päättymiseen, vaikka ensimmäisten viikkojen aikana tapahtuu valtavasti fyysistä palautumista niin raskaudesta kuin synnytyksestäkin. Omasta mielestäni koko ensimmäinen vuosi vauvan kanssa on post partum -aikaa. Voi oikeastaan ajatella, että post partum -aika päättyy, kun vauvan syntymän aikaansaaman kokonaisvaltaisen muutoksen on käsitellyt osaksi omaa elämäntarinaa. Usein tähän menee monta vuotta.

Vanhemmuuteen kuuluu suuria muutoksia sekä kehon ja mielen sopeutumista elämään vauvan ja kasvavan lapsen kanssa. Moni kokee myös yksinäisyyttä, irrallisuutta ja epävarmuutta. Synnytyksen jälkeen läheisten ja ammattilaisten huomio kiinnittyy vauvaan, ja vanhemmat huomaavat usein jäävänsä taka-alalle. Omat tarpeet jäävät helposti syrjään, eikä niitä ole välttämättä helppo tunnistaa muuttuneessa elämäntilanteessa. Moni kaipaa kipeästi yhteyttä muihin ihmisiin: samassa tilanteessa oleviin vanhempiin, saman kokeneisiin viisaampiin vertaisiin ja ammattilaisiin, joilta kysyä neuvoa.

Post partum- vai vauvatreffit?

Kutsun tapaamista post partum -tapaamisiksi, sillä haluan tuoda meidät vanhemmat ja oman hyvinvointimme keskipisteeksi. Vauvoista saa ehdottomasti puhua, ja varmasti puhutaankin! Moni ihmetyksen ja ilon aihe liittyy juurikin oman jälkeläisen kehitykseen. Usein on kuitenkin helpompi jutella vain siitä, mitä vauva tekee, eikä kukaan kysy, miten vanhemmat voivat! Post partum -tapaamisessa huomio on myös omassa hyvinvoinnissa ja jaksamisessa. Keskustelun lisäksi teemme myös konkreettisia harjoituksia, jotka auttavat rauhoittumaan ja kuuntelemaan itseä tässä hetkessä. 

Post partum -etäkahvit ovat juuri sinulle, joka haluat jakaa ajatuksia ja pienen hetken arkea muiden synnyttäneiden ja lapsen saaneiden vanhempien kanssa. Sinulla voi olla mielessäsi jokin tietty kysymys liittyen esimerkiksi toipumiseen, imetykseen, pumppaamiseen, pulloruokintaan, vauva-arkeen, jaksamiseen tai mielialoihin – tai voit tulla mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan, mitä mieleen juolahtaa. Joka kerta tehdään myös ohjattu harjoitus.

Lämmin keskustelu lempeällä ohjauksella. Ihana rentoutus.

Post partum -etäkahvit joka toinen torstai

Postpartum -etäkahvit kätilön kanssa joka toinen torstaiEtäkahvit kokoontuvat keväällä 2021 parillisina torstaina 8.4. alkaen klo 13-14.30 Zoomissa. Tapaamiset on suunnattu ensisijaisesti 0-12 kk ikäisten vauvojen vanhemmille. Voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet, vauvan kanssa tai ilman, yhdelle tai useammalle tapaamiskerralle.

Jokaisella tapaamisella jaamme kuulumisia ja mielen päällä olevia kysymyksiä ja pohdintoja. Teemme joka kerta myös rentoutumis- ja tietoisuustaitoharjoituksia, joita voi tehdä myös vauvan kanssa. Saat vertaistukea vauva-arkeen muilta vanhemmilta ja tarvittaessa myös kätilön ja terveydenhoitajan näkemyksen. Vauvan terveyteen liittyvissä huolissa ja yksilöllistä hoitoa vaativissa terveysasioissa suosittelen olemaan aina yhteydessä neuvolaan.

Post partum -etäkahveille ilmottaudutaan etukäteen. Saat osallistumislinkin sähköpostiin. Ilmottautuminen on sitova. Osallistumismaksu 12 euroa / kerta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit osallistua myös yhdessä puolison/kumppanin kanssa. Isommat lapset voivat myös olla taustalla mukana.

Tapaamisten kultaiset säännöt:

  • Jokaisen kokemus on arvokas ja tärkeä.
  • Meillä on erilaisia kokemuksia, eikä niitä voi asettaa paremmuusjärjestykseen.
  • Jokainen tietää itse parhaiten, mikä on itselle ja omalle vauvalle parasta juuri siinä elämäntilanteessa, jota nyt elää.
  • Jokainen ansaitsee tulla kohdatuksi arvostavasti ja ystävällisesti. Lempeyttä on hyvä harjoittaa myös itseään kohtaan!
  • Kukaan ei ole aina paras versio itsestään. Erehtyminen on inhimillistä. Uuden opettelu vie voimia, eikä kaikki onnistu heti.
  • Itsestään saa kertoa sen verran kuin tuntuu hyvältä. Mitään ei ole pakko sanoa.
  • Tapaamisessa jaetut asiat ovat luottamuksellisia.
Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.