Raskaus on erityisen herkistymisen aikaa, ja se on myös hyvää aikaa harjoitella puhumaan itselleen hyväksyvästi ja myönteisesti, niin kuin myöhemmin puhumme omalle lapsellemme. Mindfulness on yksinkertaisimmillaan huomion suuntaamista sisäänpäin, omien tuntemusten ja ajatusten ääreen pysähtymistä ja lempeää puhetta itselle. Seuraava meditaatioharjoitus on sovellettu erityisesti raskausaikaan Thich Nhat Hanh’n kivimeditaatiosta. 

Tästä meditaatiosta löytyy myös lapsille sovitettu versio Mindful Kids -sivustolta.

Lähde ulos luontoon kävelylle. Valitse reitin varrelta neljä kämmenelle sopivaa kiveä. Kivet voivat olla hioutuneita tai rosoisia.

Joka aamu ota kivi kerrallaan käteesi. Tarkastele kiveä huolellisesti: miltä se näyttää ja miltä se tuntuu. Sano ääneen tai hiljaa mielessäsi jokaiseen kiveen liittyvä meditaatio: kukka (elinvoima), kallio (vahvuus), vesi (rauha) ja tuuli (vapaus).

Olen elinvoimainen kuin kukkiva kasvi. Sisälläni kasvaa kaunis kukka. Vauva kohdussani on ainutlaatuinen. Minä olen ainutlaatuinen. Lupaan ravita ja rakastaa itseäni ja samalla ravitsen ja rakastan vauvaani.

Olen vahva kuin kallio. Maa jalkojeni alla on luja ja vakaa. Minulla on voima synnyttää ja huolehtia vauvastani.

Olen rauhallinen kuin syvä vesi. Vesi ympäröi ja suojaa vauvaa kohdussani. Tiedän selviäväni kaikesta, mikä vastaani tulee.

Olen vapaa kuin tuuli. Olen vapaa päästämään irti negatiivisista ajatuksista ja uskomuksista. Voin liikkua vapaasti. Tunnen, kuinka vauva kohdussani liikkuu vapaasti. Tiedän, mikä on parasta minulle ja vauvalleni. Olen vapaa tekemään omat päätökseni.

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.