Yksityinen neuvola ja etäneuvola kulkee rinnallasi läpi raskaus- ja vauva-ajan

Yksilöllistä ja myötäelävää kätilö-terveydenhoitajan tukea alkuraskaudesta vauva-aikaan asuinpaikasta riippumatta
Varaa nyt

 Neuvolassa tapaat kätilö-terveydenhoitajan vastaanotolla tai etänä videopuhelun välityksellä. Yksityinen neuvola sopii sinulle, joka kaipaat neuvolaseurantaa täydentävää tiiviimpää ja yksilöllisempää tukea neuvolatyön ammattilaiselta. Vastaanotot ovat kiireettömiä kohtaamisia, joilla on aikaa syventyä mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Odottaja ja puoliso/kumppani ovat molemmat tervetulleita osallistumaan vastaanotolle. Tapaamisissa kumpikaan ei jää sivuosaan.

Neuvolassa autan sinua ja perhettäsi mm. seuraavissa asioissa:

  • Aiempien raskaus- ja synnytyskokemusten käsitteleminen, mukaan lukien keskenmenot ja muut vaikeat kokemukset terveydenhuollossa
  • Raskauteen ja vauva-aikaan liittyvät huolet ja pelot
  • Synnytyspelko, synnytystavan valinta
  • Synnytykseen valmistautuminen, imetykseen ja vauva-aikaan valmistautuminen
  • Hengitys- ja mindfulnessharjoitukset raskausaikana ja synnytyksessä
  • Vauvan asentoon vaikuttaminen ja asennon tunnistaminen raskausaikana
  • Raskausajan kivut, liitoskivut ja omahoito
  • Raskausajan ravitsemus sekä raskausdiabeteksen ravitsemusohjaus
  • Vaikean raskauden henkinen tuki (esim. pahoinvointi, raskauskomplikaatiot, riskiraskaus, kehon muutokset, emotionaalisesti vaikea raskaus)
  • Synnytyksen käynnistämiseen valmistautuminen ja luonnolliset käynnistyskeinot
  • Imetysohjaus
  • Synnytyksestä toipuminen
  • Vauvan hoitoon liittyvät kysymykset

Tutun kätilö-terveydenhoitajan kanssa on mahdollista perehtyä juuri sinua kiinnostaviin asioihin, joihin tavallisilla neuvolakäynneillä ei aina riitä aikaa. Yksityinen neuvola on panostus omaan hyvinvointiin! Stressin vähentäminen raskausaikana on tärkeää niin odottajalle, vauvalle kuin koko perheen hyvinvoinnille. Raskaus on ainutkertaista aikaa, jolloin kannattaa etsiä itselleen kaikki mahdollinen tuki ja apu.

Voit varata ajan milloin vain – ennen raskautta, alkuraskaudessa, loppuraskaudessa tai synnytyksen jälkeen. Yhdelle käynnille varataan aikaa 75-90 minuuttia. Tapaamisten määrä ja tiheys sovitaan yksilöllisesti. Hyväksi havaittu tapaamisväli on ollut esimerkiksi alku- ja keskiraskaudessa noin kerran kuussa ja viimeisellä kolmanneksella 1-3 viikon välein, mutta tapaamisia voi olla harvemmin tai tarvittaessa tiheämminkin. Synnytyksen jälkeen tapaamiset toteutuvat aina tarpeen mukaan.

Yksityinen neuvolan hinta perheelle

Voit varata yhden vastaanottoajan kerrallaan, tai sopia saman tien useamman käynnin. Tapaamisista saat alennuksen seuraavasti:

1. tapaaminen vastaanotolla 90 € / etänä 70 €

2.-4. tapaaminen -5 %

5.-9. tapaaminen -10 %

10.- tapaaminen -15 %

Tapaamisaikoja on saatavilla joustavasti myös arki-iltaisin ja viikonloppuna. Ensimmäisen tapaamisen voit varata myös sähköisen ajanvarauksen kautta. Otathan huomioon, että kaikki ajat eivät näy nettiajanvarauksessa. Minulla on erikseen varattavia aikoja neuvola-asiakkaille, jotta aikoja on varmasti saatavilla silloin, kun niitä tarvitaan.

Toimin Helsingistä käsin, mutta etäpalvelut ovat saatavillasi sijainnista riippumatta koko Suomessa ja ulkomailla videopuhelun (Zoom, Skype, Whatsapp), viestien ja puhelun välityksellä.

Tukeeko Kela neuvolakäyntejä?

Yksityisestä neuvolakäynnistä voit saada Kela-korvauksen, jos sinulla on lääkärin määräys (901D sairaanhoitajan antama hoito, enintään 60 min). Yksityiseltä kätilöltä voit saada raskaustodistuksen äitiysavustuksen ja äitiysrahan hakemista varten, kun raskaus on kestänyt 158 päivää eli 22 viikkoa. Yksityinen kätilö ei voi kirjoittaa todistusta synnytyksen jälkitarkastuksesta.

Kaipaatko kätilön päivystystä ja etädoulan tukea synnytykseen?

Etäneuvolaan on mahdollista yhdistää synnytyksen aikainen jatkuva tuki. Etädoulana olen tavoitettavissa myös tapaamisten välillä raskausaikana viestien ja videopuheluiden avulla. Voit kysyä neuvoa silloin, kun kysymykset tulevat mieleen. Synnytyksen aikana olen läsnä ja tavoitettavissa videopuhelulla tai puhelimitse. Etädoulana voin muistuttaa raskausaikana harjoitelluista kivunlievityskeinoista, ohjata puolisoa, antaa henkistä tukea ja olla läsnä kaikilla muilla keinoin paitsi fyysisesti koskettamalla. Oman kätilön tuki on koettu hyödylliseksi esimerkiksi käynnistyksen ja pitkän synnytyksen aikana tai hyvin vauhdikkaasti etenevässä synnytyksessä.

Lue lisää etädoulan palveluista!

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Ota yhteyttä ja kysy lisää yksityisestä neuvolasta!

8 + 10 =

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.