Kätilödoula tukee sinua raskausaikana ja synnytyksessä - myös etänä

Varaa nyt

Kätilödoula on tukenasi synnytykseen valmistautumisessa ja synnytyksessä

Kätilödoula on synnyttäjän ja koko perheen tukihenkilö. Doulan jatkuva tuki lisää turvallisuudentunnetta, auttaa synnyttäjää pysymään aktiivisena ja helpottaa synnyttäjän oloa monin tavoin synnytyksen eri vaiheissa.

Raskausajan doulapaketit ja etätuki synnytyksessä

Kätilödoulana olen tukenasi raskausaikana, synnytykseen valmistautumisessa ja sen jälkeen. Olen tavoitettavissa synnytyksen aikana etädoulana viestien ja videopuheluiden avulla. Tämä vaihtoehto sopii hyvin esimerkiksi perheille, jotka haluavat raskausaikana valmistautua yhdessä synnytykseen, niin että toinen vanhempi toimii luontevasti tukihenkilönä synnytyksessä.

Lue lisää kätilödoulan synnytysvalmennuksesta ja etätuesta synnytyksen aikana.

Kätilödoula synnytykseen

Jos haluat kätilödoulan mukaan myös synnytykseen, olen tukenanne synnytyksen käynnistymisestä aina vauvan syntymään saakka. Synnytysdoulapalvelu sisältää tapaamisia ennen synnytystä, jatkuvan tuen synnytyksen aikana ja imetysohjaus- sekä synnytyskeskustelutapaamisia synnytyksen jälkeen.

Raskausaikana ja kotona synnytyksen alkuvaiheessa toimin omana kätilönäsi. Synnytyssairaalassa tuen koko perhettä doulana. Synnytyksen jälkeen käytössäsi ovat kätilön kotikäynnit ja vastaanotto imetysohjaukseen, vauvan voinnin seurantaan, oman toipumisesti edistämiseen ja synnytyksen läpikäyntiin.

Synnytysdoulapaketti sisältää

  • kolme tapaamista ennen synnytystä ja jälkitapaamisen (kotikäynti Helsinki-Espoo-Vantaa) 2-8 viikkoa synnytyksen jälkeen
  • synnytyspäivystyksen 24/7 alkaen rv 38 jatkuen aina synnytykseen saakka
  • yhteydenpidon sähköpostitse ja puhelimitse kaikissa kysymyksissä ennen synnytystä 
  • Elle TENS –laitteen synnytyksen kivunlievitykseen
  • doulan jatkuvan tuen synnytyksen ajan
  • varadoulan päivystyksen

Kätilödoulapaketin hinta maksetaan kahdessa tai useammassa osassa. Lisäksi ensimmäisen tutustumiskäynnin hinta laskutetaan heti, eikä tutustumistapaaminen sido sinua mihinkään.

Hinnasto

Kätilödoula suunniteltuun sektioon

Doula on tukenasi elektiivisessä sektiossa Naistenklinikalla tai Espoon synnytyssairaalassa. Sektiodoulan pakettiin sisältyy:

  • Yksi tapaaminen raskausaikana (1,5 h)
  • Yhteydenpito raskauden ajan
  • Doulan tuki sektiopäivän ajan jatkuen aina 2-3 h leikkauksen jälkeen, ja jos suunniteltu sektio muuttuu päivystysleikkaukseksi
  • Kotikäynti synnytyksen jälkeen (1-14 vrk, Helsinki, Espoo, Vantaa). Kotikäynnillä keskustellaan synnytyskokemuksesta, ja siihen voi sisältyä mm. imetysohjausta, vauvan punnitus, sektiohaavan käsittelyn ohjaus ja ompeleiden poisto leikkaushaavalta.

Myös etädoulaus on saatavilla suunniteltuun sektioon!

Hinnasto

Saatavuus

Kätilödoula on saatavilla pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) Naistenklinikalla ja Espoon synnytysssairaalassa (Jorvi) sekä kotisynnytyksessä. 

Lue lisää doulan työstä synnytyksessä:

Miksi haluaisin doulan mukaan synnytykseen?

Doulasta oli suuri apu synnytykseen valmistautuessa ja synnytyksessä sekä minulle että puolisolleni. Olemme onnekkaita kun löysimme juuri meille sopivan doulan.

Olit läsnä ja tukena, mutta et ”päsmäröinyt”. Osasit mahtavasti olla mukana luomasssa oikeanlaista tunnelmaa. Ja otteesi olivat varmat ja osasit olla oikeassa paikassa, kun apua tarvittiin. Teit synnytyksestä meille ihanan muiston ja kokemuksen.

Karoliina ja Juha, ensimmäinen lapsi

Päätös doulan ottamisesta mukaan synnytykseen osoittautui synnytyksen kannalta tärkeimmäksi ennakkovalmistautumiseksi. Doulan tuki oli korvaamatonta jo ennen h-hetkeä, sillä doula auttoi käsittelemään sekä edellisen synnytyksen pettymykset että tulevan synnytyksen toiveet ja pelot niin, että synnyttämään saattoi lähteä turvallisin mielin. Itse synnytyksen aikana doula oli tärkeä henkinen ja fyysinen tuki. Omaan kykyyn synnyttäjänä oli helppoa luottaa, kun koko ajan oli rinnalla tuttu ja turvallinen ihminen, joka tarvittaessa yhtyi synnytyslauluun, piteli pystyssä supistusten riepotellessa ja antoi ruokaa ja juomaa niin, ettei fyysinen tai henkinen toimintakyky päässyt liikaa heikkenemään pitkän synnytyksen aikana. Epätoivon hetkinä doulan läsnäolo rauhoitti ja sai vakuuttuneeksi siitä, ettei synnytys ollut epäonnistunut, vaikka kaikki ei sujunutkaan suunnitelmien mukaan. Oli myös ihanaa päästä jakamaan syntymähetken onni ja endorfiinipölly sellaisen ihmisen kanssa, joka on itsekin synnyttänyt ja tiesi mistä on kyse. Jälkeenpäin doulan kanssa pystyi läpikäymään synnytyksen tapahtumia ja tuntemuksia vielä senkin jälkeen, kun mies oli kyllästynyt kuuntelemaan synnytysjuttuja. En enää osaa kuvitella synnyttäväni ilman doulaa.
Marjukka, toinen lapsi

Alunperin halusin doulan, koska en osannut sanoa ei edellisessä synnytyksessäni. Halusin jonkun pitämään puoliani. Etukäteiskeskustelut doulan kanssa nousivat arvoon arvaamattomaan, koska synnyttämään mennessä ääneni oli flunssan takia aika lailla poissa. Doula osasi sanoittaa minun toiveeni kun minä nyökkäilin tai pudistelin päätäni (sen mitä nyt supistuksilta pystyin). Mieskin oli kuunnellut meidän keskusteluja ja ottanut onkeensa, joten flunssasta huolimatta tämä synnytyskokemus oli aivan mahtava!
Tarja, neljäs lapsi

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Ota yhteyttä ja kysy lisää doulapalvelusta!

3 + 9 =

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.