Onnen kuplia -äitiysviikonloppu kutsuu odottajat rentoutumaan ja valmistautumaan tulevaan

21.06.2020 | Raskaus

Miltä kuulostaisi viikonloppu kylpylähotellissa täysihoidolla rentoutuen ja samalla valmistautuen tulevaan synnytykseen ja vanhemmuuteen yhdessä ammattilaisten ja muiden odottajien kanssa? Elokuussa se on mahdollista Kirkkonummen ihanassa Långvikissa. Äitiysviikonloppu on lähtöisin yhden äidin ideasta. Kun Paula otti minuun yhteyttä keväällä ja pyysi mukaan ohjaamaan synnytysvalmennusta, en epäröinyt hetkeäkään.

Äitiysviikonloppu on retriitinomainen miniloma, jonka ohjelma lisää hyvinvointia raskauden aikana sekä valmistaa positiivisen synnytyksen ja äitiyden kokemukseen. Ohjaan elokuun viikonlopussa kaksipäiväisen synnytysvalmennuksen pienryhmässä. Äitiysfysioterapeutti Janna Rosenqvist vetää Odottajan vahva keho -valmennuksen, jossa perehtytään kehonhuoltoon raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Joogaohjaaja Hanna-Mari Niemisen kanssa pääsee rentoutumaan raskausjoogaan ja syventymään hengityksen hyötyihin raskausaikana ja synnytyksessä. Lisäksi kaikki odottajat pääsevät osallistumaan raskauskuvaukseen ja saavat kuvan itsestään muistoksi raskaudesta.

Långvik tarjoaa hienot puitteet rentoutumiseen altaissa ja saunoissa Kirkkonummen merenrantamiljöössä. Hyvä ruoka kuuluu tietysti myös hintaan. Majoitus toteutuu yhden hengen huoneissa, joten jokaisella on mahdollisuus omaan rauhaan yhdessäolon lisäksi.

Kuva: @aniemist

Omaan hyvinvointiin satsaaminen on erityisesti raskausaikana tärkeää. Itsensä saa asettaa etusijalle! Ja täytyy sanoa, että kaiken tämän valmennuksen sekä päälle vielä hotelliviikonlopun täysihoidolla saa aika hyvään hintaan. Äitiysviikonloppu antaa hengähdyshetken ja mahdollisuuden pysähtyä luomaan yhteyttä vauvaan niin ensimmäistä odottavalle kuin uudelleensynnyttäjällekin.

Valmistautuminen on avain hyvään synnytyskokemukseen

Olen viime aikoina kerännyt runsaasti palautetta synnytysvalmennuksesta ja siitä, millaista valmennusta perheet kaipaavat. Palautteen pohjalta olen luonut Onnen kuplia äitiysviikonloppuun laajan ja kattavan valmennuskokonaisuuden. Synnytysvalmennuksen tavoitteena on lisätä luottamusta omaan kykyyn synnyttää ja saada työkaluja selvitä erilaisista tilanteista synnytyksen aikana.

Synnytysvalmennus ei ole luennointia vaan keskustelua, kysymyksiä, käytännön esimerkkejä ja konkreettisia harjoituksia. Opit, miten vaikuttaa itse aktiivisesti synnytyksen kulkuun ja synnytyskokemukseen. Tutkimme, mistä synnytyskipu johtuu ja mihin kivunlievitysmenetelmien vaikutukset perustuvat. Erilaisista vaihtoehdoista on hyvä ottaa selvää etukäteen, niin tosipaikan tullen on valmistautunut kohtaamaan joustavasti erilaisia mahdollisuuksia.

Sunnuntaina synnytysvalmennukseen ovat tervetulleita myös toiset vanhemmat ja synnytyskumppanit. Valmistautuminen yhdessä on tärkeää! Käytännön toimivat vinkit auttavat toimimaan tukihenkilönä ja vähentävät synnytykseen liittyvää epävarmuutta.

Lue lisää äitiysviikonlopun ohjelmasta ja varaa paikkasi nyt: onnenkuplia.fi

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.