Lantionpohja kuntoon synnytyksen jälkeen

06.10.2017 | Lantionpohja

Miten lantionpohjan kuntoutumista synnytyksen jälkeen voi edistää? Kiirehtimisellä voi saada aikaan epätoivottuja vaikutuksia. Synnytyksen jälkeen on tärkeää antaa lantionpohjalle lepoa ja aikaa toipua, liikkua viisaasti ja alkaa hakea tuntumaa lantionpohjalihaksiin.

Raskausaika rasittaa lantionpohjaa ja synnytyksen jälkeen koko keskivartalon tuki täytyy rakentaa uudelleen. Keho on kokenut suuren muutoksen. Ensimmäisinä viikkoina ykkösenä on lepo ja lantionpohjan sekä keskivartalon vahvistaminen vähitellen. Kannattaa aloittaa etsimään uudelleen tuntumaa lantionpohjan lihaksiin jo pari päivää synnytyksen jälkeen. Alkuun harjoittelu voi tuntua vaikealta ja lihasten tunnistaminen ei välttämättä heti onnistu. Anna itsellesi aikaa!

Kirjoitin aiheesta vierasbloggauksen, joka on luettavissa täällä!

Oletko kyllästynyt tylsään ja hankalaan lantionpohjatreeniin?

Rakasta lantionpohjaasi! on kätilön ja joogaohjaajan yhteinen joukkorahoituskampanja parempien lantionpohjaharjoitusten puolesta.

Tule mukaan!
Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.