Yksilöllinen synnytysvalmennus omista tarpeistasi lähtien

Kätilön vastaanotto tai kotikäynti, ryhmät ja kätilödoulan tuki Helsingissä ja etänä
Varaa nyt

Haluaisitko olla valmistaunut synnytykseen sekä fyysisesti että henkisesti?

Synnytysvalmennus sopii synnyttäjille ja perheille, jotka haluavat valmistautua perusteellisesti synnytykseen, imetykseen ja vauvan tuloon sekä vaikuttaa omaan kokemukseensa. Voit osallistua yksin, kumppanin kanssa, ryhmässä ja etänä – mikä tilanteeseesi parhaiten sopii. Nyt on mahdollista osallistua synnytysvalmennukseen Helsingissä ja etäyhdeydellä mistä päin tahansa.

Kun tiedät valmistautuneesi riittävästi tulevaan, mieli rauhoittuu ja pystyt paremmin nauttimaan raskaudesta. Valmistautuminen ei mene hukkaan, jos matkassa tapahtuu yllättävä käänne. Päinvastoin: synnytysvalmennus auttaa sopeutumaan kaikkeen siihen, mitä voi tapahtua.  Synnytykseen kuuluu asioita, joihin on mahdollista vaikuttaa, ja asioita, joihin ei pysty itse vaikuttamaan. Synnytysvalmennus on valmistautumista tuntemattoman kohtaamiseen ja synnytyksen moninaisuuteen kokonaisuudessaan unohtamatta synnytyksen jälkeistä aikaa. 

Yksilöllinen synnytysvalmennus ja kätilödoulan tuki

Vuosien kokemus perheiden rinnalla kulkemisesta on auttanut minua luomaan kattavan synnytysvalmennuksen kokonaisuuden. Olen kouluttautunut Spinning Babies- ja Birthing from within -synnytysvalmentajaksi. Synnytysvalmennuksessa keskitytään siihen, miten voit itse vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja synnytyskokemukseen. Aiheita ovat toiveidesi ja oman tilanteesi mukaisesti

 • synnytyksen kivunlievityskeinot
 • hengitys ja mielen rauhoittaminen
 • vesisynnytys
 • Belly mapping® (miten tunnustella ja havainnoida itse vauvan asentoa kohdussa)
 • vauvan optimaaliseen asentoon vaikuttaminen
 • perätilavauvan houkuttelu kääntymään
 • pelkojen ja huolien käsittely
 • aikaisempien synnytyskokemusten käsitteleminen
 • yllättäviin tilanteisiin varautuminen
 • synnytystoiveiden läpikäyminen yhdessä
 • imetykseen valmistautuminen.

Voit varata synnytysvalmennusta varten vastaanottoajan tai kotikäynnin. Katso myös synnytysvalmennuspaketit, joihin sisältyy kätilödoulan tuki raskausaikana! Jos et ole varma, mikä vaihtoehto sopisi sinulle parhaiten, ota yhteyttä ja mietitään yhdessä.

Spinning Babies® -synnytysvalmennus

Spinning Babies® -synnytysvalmennus auttaa ymmärtämään synnytyksen fysiologiaa sekä antaa konkreettisia yksinkertaisia kotiharjoituksia. Liikkeiden avulla voit lisätä kehollista tasapainoa raskausaikana, rentoutua ja helpottaa raskausajan vaivoja sekä valmistaa kehoa synnytykseen. Lisäksi saat hyödyllisiä työkaluja synnytyksen eri vaiheisiin. Synnytysvalmennus järjestetään pienryhmässä tai yksilö/parivalmennuksena.

Lue lisää Spinning Babies® -synnytysvalmennuksesta!

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennuksessa yhdistyvät tiedollinen, käytännöllinen ja emotionaalinen valmistautuminen synnytykseen ja vauvan tuloon. Synnytysvalmennuksen tavoitteena ei ole saavuttaa tietynlaista synnytystä. Tavoitteena on valmistautua siihen, että jokainen synnytys on ainutlaatuinen ja ennustamaton prosessinsa, joka tuo jokaiselle eteen erilaisia asioita.

Lue lisää Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennuksesta!

Yksilöllinen synnytysvalmennus vastaanotolla, kotikäyntinä tai etänä

Kaipaatko henkilökohtaista synnytysvalmennuskertaa, jossa keskitytään sinun raskauteesi ja tulevaan synnytykseesi? Onko sinulla jokin kysymys tai ongelma, johon haluaisit saada apua?  Ota yhteyttä ja varataan sinulle sopiva aika valmennukseen.

 

Synnytysvalmennus pienryhmässä

Ryhmässä valmistaudut synnytykseen yhdessä muiden odottavien perheiden kanssa. Voit myös koota oman ryhmäsi! Synnytysvalmennusryhmien aikataulut vaihtelevat. Katso lisätietoa ryhmävalmennuksista:

Spinning Babies® -synnytysvalmennus

Mielenrauhaa synnytykseen -synnytysvalmennus

Onnen kuplia -äitiysviikonloppu

Synnytysvalmennuksen pakettiin kuuluu kätilödoulan jatkuva tuki

Yksikin synnytysvalmennuskerta voi antaa hyviä työkaluja, mutta usein uusia kysymyksiä tulee mieleen raskauden edetessä ja osa asioista unohtuu. Kätilödoulan synnytysvalmennus kulkee kanssasi aina synnytykseen saakka ja sen yli. Tapaamisissa käsitellään sinulle tärkeitä asioita synnytykseen valmistautumisessa. Lisäksi pakettiin kuuluu yhteydenpito koko raskauden ajan ja tarvittaessa jopa synnytyksen aikana. Voit valita sinulle sopivan paketin tarpeidesi mukaan:

Raskausajan tapaamisista osa on mahdollista siirtää myös synnytyksen jälkeiseen aikaan. Jokaiseen pakettiin voidaan lisätä myös synnytyskokemuksen purkaminen (2-3 kk synnytyksen jälkeen).

Kaikkien palveluiden hinnat löydät hinnastosta.

Lue lisää synnytysvalmennuksesta blogissa:

Jos et ole varma, mikä vaihtoehto synnytysvalmennuksista sopisi sinulle parhaiten, ota yhteyttä ja mietitään yhdessä.

Varaa synnytysvalmennus tai kysy lisää!

1 + 4 =

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, terveydenhoitaja, VTM, sertifioitu doula

Muu koulutus:

Birthing From Within Trained Mentor 2020

Spinning Babies® Certified Parent Educator 2019

Vesisynnytyskoulutus 2016

Birth Story Listening 1-2, Birthing From Within 2015

Birth Art, Birthing From Within 2014

Lantio synnytyksessä -koulutus 2014

Spinning Babies -workhop 2014

Heart & Hands -workshop, Elizabeth Davies, 2013

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Click here to opt-out.
Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa.

Kiitos tilauksesta! Tarkista myös roskaposti- tai tarjouspostilaatikkosi, jos et näe viestiä inboxissasi. Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.