Kurssit

Tilauskurssit perheille ja ammattilaisille

Tilaa tarpeisiisi räätälöity kurssi haluamallesi ryhmälle! Tältä sivulta löydät suosituimmat kurssit. Tilauskurssit ja luennot 110 € / oppitunti (sis. alv 24%) – isommista kokonaisuuksista pyydä tarjous!

Kätilönä olen seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen ammattilainen. Osaamistani on tutkimus- ja kokemustiedon arviointi, soveltaminen ja paketointi helppotajuisiksi kokonaisuuksiksi. Olen toiminut kouluttajana vuodesta 2014 lähtien raskauteen, synnytykseen ja vanhemmuuteen liittyvillä kursseilla perheille ja ammattilaisille. Olen kouluttanut tulevia doulia Kanta-Hämeen perhetyön ja Mammakeidas ry:n kursseilla, ohjannut Toimiva perhe -kursseja ja syventänyt ammattilaisten osaamista kehollisen tasapainon menetelmistä yhteistyössä Tampereen Napapiiri ry:n, Doulakan ja Rinnalla tmi:n kanssa. Muita koulutustöitä olen tehnyt korkeakoulujen valmennuskurssien opettajana.

Toimiva perhe –kurssit

Toimiva perhe -kurssi opettaa vanhemmille ja lasten kanssa tekemisissä oleville vuorovaikutustaitoja, joilla pyritään rakentamaan tasa-arvoisia, kunnioittavia ja luottamuksellisia ihmissuhteita. Kurssilla harjoitellaan mm. kuuntelemaan lapsen tarpeita, ilmaisemaan omia tarpeita, auttamaan lasta ratkaisemaan ongelmia, antamaan rakentavasti myönteistä palautetta ja selvittämään ristiriitoja siten, että molemmat osapuolet voittavat.

Kurssin laajuus on 24 tuntia ja se sisältää 3-8 kokoontumiskertaa. Kurssi perustuu psykologi Thomas Gordonin kehittämiin vuorovaikutus- ja tunnetaitojen harjoituksiin. Olen Gordonin toimivat ihmissuhteet ry:n hyväksymä ohjaaja.

Vauva perätilassa -kurssi odottajille ja ammattilaisille

Kurssilla saat tietoa perätilasynnytyksestä, synnytykseen valmistautumisesta ja vaihtoehdoista. Lisäksi käymme läpi lukuisia erilaisia lempeitä keinoja ja kehoa tasapainottavia tekniikoita, joilla vauvaa voi houkutella kääntymään pää alaspäin.

Kehollista tasapainoa synnytykseen – kurssit perheille, doulille ja muille ammattilaisille

Sujuvampi synnytys – voiko siihen vaikuttaa? Opettelemme yksinkertaisia harjoituksia, asentoja ja tekniikoita, joilla lantioon voi tehdä tilaa raskausaikana sekä synnytyksessä. Kaikki odottajat hyötyvät tasapainottavista ja rentouttavista harjoituksista raskausaikana, jotka ovat hellävaraisia, turvallisia ja kenen tahansa opeteltavissa. Monia liikkeitä voi tehdä yksin kotona tai kumppanin tai doulan kanssa. Kurssin ensimmäinen osuus on tarkoitettu odottajille ja kaikille kiinnostuneille. Jälkimmäinen osuus on suunnattu erityisesti doulille ja odottajien tai synnyttäjien kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Rebozo-liinalla helpotusta raskausaikaan ja synnytykseen

Opit useita tapoja käyttää meksikolaista rebozo-liinaa apuna raskausaikana ja synnytyksessä. Rebozo on helppo ja lempeä keino rentouttaa lantion ja kohdun alueen lihaksia ja ligamentteja. Synnytyksessä rebozoa käytetään lievittämään kipua ja vapauttamaan kehon jännityksiä, jotta vauva pääsee laskeutumaan lantiossa optimaalisessa asennossa. Kurssin kesto on 1 h 15 minuuttia.

Synnytystarinaworkshopit

Haluatko löytää uusia näkökulmia synnytyskokemukseesi? Labyrinttityöskentelyn avulla pääset työstämään omaa synnytystäsi. Oli se kokemuksena pääpiirteittäin hyvä, ristiriitainen, pelottava tai pettymys, siitä on mahdollista löytää uusia puolia ja merkityksiä. Ei ole väliä, onko synnytyksestäsi kuukausi tai kymmeniä vuosia tai oliko se sektio vai alatiesynnytys.

Synnytys on kuin labyrintti, jonka keskustaan johtaa yksi polku. Kulkiessasi labyrintissä et tiedä, mitä seuraavan mutkan takana tulee vastaan ja milloin saavut perille. Vauvasi synnyttyä lähdet äitinä ja vanhempana kulkemaan labyrinttiä keskustasta kohti uloskäyntiä. Matkaan kuluu usein keskimäärin kolme vuotta, ennen kuin synnytys ja elämänmuutokset sitoutuvat osaksi omaa identiteettiä.

Kahden tunnin työpajan aikana saat työskennellä ohjatusti oman synnytyslabyrinttisi parissa keskittyen erityisesti niihin hetkiin, jotka kaipaavat juuri nyt hyväksyntää ja uutta näkökulmaa. Materiaalit sisältyvät osallistumismaksuun.

Vauvahierontakurssit

Molempia lapsiani on hierottu lähes vastasyntyneestä lähtien ja olen huomannut, miten hieronta rentouttaa niin vauvaa kuin vanhempaakin. Hoivaaminen on taito, joka on jokaisen opeteltavissa, ja vauvahieronta on hyvä tapa vahvistaa kiintymyssuhdetta. Hieronta tuo helpotusta tavanomaisiin itkuihin ja ilmavaivoihin sekä tukee vauvan kehitystä. Tärkeintä on kosketus ja vauvan kuunteleminen.

Kolmen kerran vauvahierontakurssilla harjoittelemme koko kehon lempeän hierontamenetelmän. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita mukaan! Kurssimaksuun sisältyy vauvan luomulaatuinen hierontaöljy ja teetarjoilu. Saat mukaan kuvalliset hierontaohjeet.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

2 + 3 =

Eeva Itkonen

Eeva Itkonen

Kätilö, VTM

Sertifioitu synnytysdoula (Doulakka) 2016
Toimiva perhe -ohjaaja 2015

Synnytys tukihenkilön opas

Ilmainen kätilön opas tukihenkilölle + synnytystoivelista!

 

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostisi ja lähetän sinulle ilmaisen 11-sivuisen tukihenkilön oppaan synnytykseen sekä pohjan synnytystoivelistan kirjoittamiseen. Saat myös uutisia tulevista tapahtumista sähköpostiisi keskimäärin 1-2 kertaa kuussa.

Tarkista sähköpostisi! Jos viesti ei ole saapunut inboxiisi muutaman minuutin kuluessa, kokeile sähköpostisi hakutoimintoa hakusanalla jaga.fi.

Pin It on Pinterest